Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUMLULARIN ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ PAZARYOLU BARAJI'NDA MUTLU SON…

        - PROF. DR. VEYSEL EROĞLU "BARAJ İLE 6 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULU TARIMA KAVUŞTU"

        ERZURUM (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Erzurumluların özlemle beklediği Pazaryolu Barajı inşaat çalışmalarını tamamladı. Barajda mutlu sona ulaşıldığını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Hizmete aldığımız baraj ile yörede 6 bin dekar zirai araziyi sulu tarıma kavuşturduk" dedi.

        YÖRE TOPRAKLARI MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞTU

        Pazaryolu Barajı, Erzurum Pazaryolu ilçesinin 1 km güneyinde Değirmen Dere üzerinde bulunuyor. Temelden yüksekliği 69,5 metre olan kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki baraj 1 milyon metreküp depolama hacmine sahip bulunuyor.

        Baraj'ın hizmete girmesi ile Pazaryolu ilçesinin ve ilçeye bağlı mahalle arazilerinin 3.630 dekarı cazibe sulaması, 2 bin 420 dekarı pompaj sulaması olmak üzere toplamda 6 bin 50 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuştu.

        BARAJ, TOPRAĞIN VERİMİNİ VE ÇİFTÇİNİN GELİRİNİ ARTIRDI

        Erzurum'un ve yöre halkının yıllardır özlemle beklediği Pazaryolu Barajı için DSİ'nin gece gündüz demeden çalıştığını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu

        "2014 yılı fiyatlarıyla 24,5 milyon TL'ye mal ettiğimiz Pazaryolu Barajı Erzurum'a hayırlı olsun. Baraj ile Erzurum'un topraklarına bereket gelecek, ürün verimi ve çeşitliliği artacak. Bölge halkına yansıyacak olan net gelir artışının yıllık ortalama 250 milyon lira olmasını hedefliyoruz.

        Proje hem toprağın verimi artıracak hem de istihdamın gelişimine büyük katkı sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

        (ERZ-AT-Y)

        16.05.2016 10:43:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler