Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PANCAR PAZARINA YOĞUN İLGİ

        MURAT DALGIN

        VAN (İHA) - Van'ın dünyaca ünlü olan otlu peynirinde ve yöresel yemeklerinde kullanılan pancarlar tezgâhlardaki yerini aldı.

        Erek Dağı başta olmak üzere Özalp, Çatak, Bahçesaray ve Hakkari'nin Yüksekova ile Şemdinli ilçelerine bağlı köylerin yüksek kesimlerinde köylüler tarafından toplanan pancarlar, şehir merkezinde kurulan pazarda satılıyor. Sabahın erken saatlerinde tezgahlarda yerini alan ve doğal olmasından dolayı halk arasında şifa kaynağı olarak kabul edilen pancarlar, büyük bir ilgi görüyor.

        Kenan Polat adlı esnaf, her yıl bahar ayında topladıkları pancarları satarak geçimlerini sağladıklarını belirterek, "Uçkun, çiriş, mende, sirmo, heliz, kari, nane, kekik ve mantar gibi çok sayıda pancar ve bitkiyi Hakkari ve Van'ın yüksek kesimli ilçelerinde toplayarak buraya getiriyoruz. Getirdiğimiz bu pancarlar genelde otlu peynirde ve yemeklerde kullanılıyor" dedi.

        Vatandaşların pancara yoğun ilgi gösterdiğini de anlatan Polat, "Vatandaş satmış olduğumuz bu pancarları çok alıyorlar. Özellikle sabah saatlerinde bu caddeden geçmeniz çok zor oluyor. Her bahar ayında bunu yapıyoruz. Bahar ayı geldiği zaman yüzümüz de gülüyor. Çünkü yapmış olduğumuz bu iş karşılığında ekmek paramızı kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

        (MD-MSA-Y)

        16.05.2016 13:47:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler