Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAMURAN YÜKSEK'İN TUTUKLANMASINA KINAMA

        IĞDIR (İHA) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in tutuklanması Iğdır'da kınandı.

        DBP Iğdır İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına, DBP Iğdır İl eş başkanları Oğuz Ok, Nadile Malgaz, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Oya Malgaz, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, Tuzluca Belediyesi Eş Başkanı Neşegül Can ve partililer katıldı. Basın metnini okuyan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Oğuz Ok, Kamuran Yüksek'in gayri ciddi gerekçelerle tutuklandığını ileri sürerek, "Eş genel başkanımızın tutuklanma gerekçesi hukukun işlediği hiçbir ülkede olması mümkün olmayan gayri ciddi gerekçeler olduğunu belirtmek istiyoruz. Partimizin önünü kesme ve çalışmalarımızı durdurma amaçlanıyor" dedi.

        Bedeli ne olursa olsun barışı ve hukuku bu topraklara getireceklerini savunan Ok, "Türkiye'nin demokratikleşmesi ve barışın egemen olabilmesi için hukuksuzluklarla mücadele etmeyi direnerek sürdüreceğiz. Barışın ve hukukun bu topraklarda egemen olabilmesi için bedeli ne olursa olsun vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

        Basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapan gurup, olay çıkarmadan dağıldı.

        (BM-MSA-HO-Y)

        16.05.2016 16:49:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler