Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOLİN ÇOCUK OYUN EVİ ÖĞRENCİLERİNDEN ENGELLİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu öğrencileri, engelliler haftası etkinlikleri kapsamında Sümer Park Ortak Yaşam alanını ziyaret etti.

        Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu öğrencileri, engelliler haftası etkinlikleri çerçevesinde Sümer Park Ortak Yaşam alanında bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı engelli birimini ziyaret etti. Engelliler haftasına ilişkin değerlendirme yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı engelli birimi ve el sanatları eğitmeni Hanife Avcı, gelen öğrencilere engelli haftası ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Avcı, birçok öğrencinin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, "Engelli birimimiz engelliler haftası ile ilgili birçok etkinlik düzenliyoruz. Bu çerçeve de öğrencilerimiz bizi ziyarete geliyor. Biz de gelen öğrencilerimize engelli haftasıyla alakalı bilgilendirme yapıyoruz. Engellilik nedir, engelli insanlara nasıl yaklaşılmalı konularında çocuklara bilgilendirme yaptık. Engelli insanlarımızın burada yaptıkları çalışmalarını gelen öğrencilerimizle paylaştık. Atölyelerimizi ve birimimizi tanıttık" dedi.

        Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu Çocuk Gelişimci Aynur Özbay da engelli haftası etkinlikleri dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla çocukları Sümer Park Ortak Yaşam alanına götürdüklerini bildirdi. Her insanın engelli adayı olduğunu belirten Özbay, Solin Çocuk Oyun Evi öğrencilerine, çevrelerindeki engelli insanlara daha iyi empati kurabilmelerini sağlamak ve bu bilinci aşılamak için Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı engelli birimini ziyaret ettiklerini ifade etti. Özbay, "Oradaki engelli çocuklarla sohbet ettik. Çocuklar birbirini tanıma imkânı buldular. Daha doğrusu çocuklarımıza engelsizlik bilincini aşılamak için götürdük. Çevrelerindeki engelli insanlarla iletişime geçsinler, onların yaşadıklarını anlayabilsinler, ortak yaşam alanları yaratabilsinler ve yardımcı olsunlar anlamında çocuklara farkındalık yaratmaya çalıştık. Sümer Park Ortak Yaşam alanındaki atölye çalışmalarını, çocuk oyun alanlarını ve parkı gezdik. Oradaki öğrencilerin yaptıkları aktiviteleri bizlerle paylaştılar. Bu çocuklar için güzel bir gezi oldu. Çocuklar için farkındalık oldu, farklı arkadaşlar ve farklı alanlar gördüler. Çocukların öz güvenleri gelişti. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz" diye konuştu.

        (İHA-AKK-Y)

        17.05.2016 15:21:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler