Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, "Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" sloganıyla ücretsiz organize ettiği doğa yürüyüşü, bu yıl 28 Mayıs'ta başlıyor. Yürüyüşe katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 25 Mayıs.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nün geleneksel hale getirdiği Doğa Yürüyüşü'nün ilki bu yıl 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. "Doğa ile Bütünleş Sporla Özgürleş" sloganıyla yapılacak doğa yürüyüşüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Spor Şube Müdürlüğü, yürüyüşe katılmak isteyenler için son başvuru tarihinin 25 Mayıs, kayıt yerinin ise Sümerpark Spor Şube Müdürlüğü olduğunu bildirdi. Açıklamada, "Yürüyüşe kayıtın ardından tüm katılımcılara üzerinde 'Doğa ile Bütünleş, Sporla Özgürleş' yazılı tişört verilecek. Ayrıca tüm doğa yürüyüşçülerine, Belediyemizin Spor Şube Müdürlüğü'nün yayınladığı Doğa Yürüyüşü Nedir? Nasıl Yapılır? Doğa Yürüyüşü gerçekleştireceğimiz ilçelerin doğa ve tarihini anlatan kitapçıklar dağıtılacaktır" denildi.

        İLK YÜRÜYÜŞ ŞEYHAN DEDE ŞELALESİ'NE YAPILACAK

        Açıklamada, etkinlikle yurttaşların kent yaşamında yaşadığı stresi en aza indirmenin, bir günlük de olsa kent yaşamından uzaklaştırmanın hedeflendiği kaydedildi. Teknolojinin gelişmesiyle insanların, doğadan, tarihten ve kendi yaşadıkları coğrafyadan uzaklaştığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu etkinliği sporla bütünleştirerek yurttaşlarımızı yeniden doğa ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Bir günlük de olsa yurttaşları kent yaşantısından uzaklaştırmak istiyoruz. Böylelikle yurttaşlar kent yaşantısının verdiği tembellikten, kirlilikten ve gürültüden kurtulacak ve temiz hava alacaklar. Bir günlük bile olsa insanları bunu teşvik etmek istiyoruz. İlk yürüyüş Çermik ilçesindeki Şeyhan Dede Şelalesi'ne yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

        KAYITLAR SPOR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAPILACAK

        Açıklamada, doğa yürüyüşüne katılmak isteyenlerin 18-25 Mayıs tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki Spor Şube Müdürlüğü'ne başvurması gerektiği belirtildi.

        (İHA-MP-Y)

        18.05.2016 11:01:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler