Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TARİHİ OSMANLI ARASTASINDA YAĞMUR ALTINDA ŞİİR VE MUSİKİ BULUŞMASI

        SERTAN ERGİT

        İZMİR (İHA) - Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BERKSAV Arasta Günleri onlarca sanatseverleri bir araya getirdi. Etkinliğinin ikinci yarısında aniden bastıran yağmurda vatandaşları engellemedi.

        Kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen BERKSAV Arasta Günleri, bu yılda coşkuyla gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, ünlü şairlerin kaleme aldığı şiirlerin okunmasıyla başladı. Şiirlerin okunmasına Macit Gönlügür de ud ile eşlik etti.

        YAĞMUR ALTINDA DİNLEDİLER

        Etkinliğin ikinci bölümünde Macit Gönlügür yönetiminde aralarında ünlü klarnet sanatçısı Bergamalı Altan Gözetliğinde bulunduğu 'Biz Bize Fasıl Grubu' sahne aldı. Yaklaşık dört aydır bu etkinliğe hazırlanan grup, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) Başkanı Mustafa Demirel, etkinlikte sahne alan tüm sanatçılara çiçek takdim etti. Demirel yaptığı konuşmada, "Yoğun yağmura rağmen bizlere destek veren Bergamalı sanatseverlere teşekkür ediyorum. BERKSAV olarak Bergama'nın kültür ve sanatına olan katkımız her geçen gün artarak devam edecektir" dedi.

        Etkinliğe, Bergama İlçe Kaymakamı Osman Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, belediye meclis üyesi Murat Tanol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ile sanata gönül vermiş çok sayıda Bergamalı katıldı.

        (HG-

        18.05.2016 13:10:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler