Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'GÜRLEYİK'TE MANGAL YAKMAYIN' ÇAĞRISI

        MUSTAFA YILDIRIM

        ESKİŞEHİR (İHA) - Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu, Gürleyik'te mangal yakılması konusunda basın açıklaması yaparak, "Gürleyik'te ateş istemiyoruz" dedi.

        Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaz aylarında özellikle hafta sonları piknik yapmak amacıyla yasak olan bölgelerde mangal yakılmasını eleştirdi. Güder, "Bilinçsizce ve yasak olan bölgelerimizde yakılan mangallar, semaverler veya ateşler, ne yazık ki doğal güzelliklerimizi yok ediyor" dedi.

        GÜRLEYİK'E SAHİP ÇIKALIM

        Gürleyik'te de bu konuda sorun yaşandığını söyleyen Güder, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        "Özellikle ilimiz Mihalıççık ilçesi sınırlarında bulunan ve 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilen Gürleyik, kontrolsüz şekilde yakılan mangallar ve çevreye atılan çöpler nedeniyle tahribata uğruyor. Bizler Kent Konseyi olarak Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği'nin uzunca bir süredir yürüttüğü mangal ve semaver yakılmaması ve bu alanda bitki örtüsünü tahribata yönelik her türlü faaliyeti önlemeye yönelik çalışmalarını destekliyoruz. Lütfen şehrimizin önemli doğal güzelliklerinden biri olan Gürleyik'e sahip çıkalım."

        (MY-MET-Y)

        18.05.2016 15:13:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler