Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEVREKANİ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

        VEDAT YUNUS İKİZOĞLU

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'da iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, evleri su bastı, tarım arazileri de zarar gördü.

        Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde sağanak yağış özellikle tarım arazilerinde büyük hasara neden oldu. Yağış nedeniyle dereler taştı, derelerin kenarındaki evler ve işyerleri ile hayvan barınakları su altında kaldı. Sağanak yağış sonrası oluşan taşkınlar nedeniyle dere kenarlarındaki evlerin bahçeleri suyla doldu, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

        Sağanak yağış sonrası oluşan sel, Devrekani'de su içme ana hattını patlattı. İçme suyu ana hat borularının patlaması nedeniyle iki gündür ilçeye su verilemezken, belediye ekipleri arızanın giderilmesi için büyük çaba gösteriyor.

        Ayrıca ilçede bulunan kanalizasyon hatları da etkili olan sağanak yağış nedeniyle suyla doldu. Sel nedeniyle ulaşımda da büyük aksaklıklar yaşanırken, yollarda ise hasara yol açtı.

        Devrekani Belediyesi, su taşkınlarını önlemek için iş makineleriyle bent kurdu. Devrekani Belediyesi, evlerini ve işyerlerini su basan vatandaşlara yardım ederken, patlayan su boru hatlarını bir yandan tamir etmeye çalışıyor. Ayrıca belediye ekipleri, taşkın oluşabilecek yerlerde tedbirlerini arttırarak, sel baskınlarını önlemeye çalışıyor.

        Devrekani Belediye Başkan Mümtaz Aliustaoğlu, son günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası Devrekani'de sel baskınlarının yaşandığını ve belediye ekiplerinin özverili çalışmaları neticesinde selin verdiği hasarın yaralarının sarılmaya çalışıldığını söyledi.

        Aliustaoğlu, ayrıca oluşabilecek taşkınlara karşı da belediye ekiplerinin önlem aldığını belirterek, sel baskınları nedeniyle kendilerine destekte bulunan Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

        (Vİ-RFK-Y)

        18.05.2016 16:26:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler