Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI BELEDİYESİ EĞİTİM YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

        - ÇANKIRI BELEDİYESİ 25. KÜTÜPHANESİNİ KURDU

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Belediyesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu'nun katkılarıyla TOKİ Ortaokulu'na kazandırılan Z Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

        Eğitime yapmış olduğu hizmetlerle Türkiye'de model haline gelen Çankırı Belediyesi, bir Z kütüphaneyi daha çocuklarla buluşturdu. Çocuklara okuma ve araştırma alışkanlığını kazandırmak ve onları aydınlık geleceğe hazırlamak adına çalışmalarına devam eden Çankırı Belediyesi, TOKİ Ortaokulu'na kazandırdığı kütüphane ile birlikte eğitim yatırımlarına devam ediyor.

        Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye ve okul yönetimi olarak hep birlikte çocuklara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Okullarda bu tür aktivitelerin düzenlenmesinden dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Dinç, "Biz bunu istiyoruz. Biz okullarımızın yöneticilerinden, velilerimizden, çok değerli bilim adamlarından ve üniversiteli gençlerimizden bunu bekliyoruz. Biz böyle olalım. Eğiticisiyle, bilim adamıyla, öğrencisiyle, yerel yöneticisiyle, velisiyle hep birlikte olalım, kaynaşalım. Bizim bu birlikteliğimizin sonucu yavrularımızın iyi yetişmelerine katkıdır. Ben bunu arzu ediyorum. Biz bu açılışları, bu müesseseleri, kütüphaneleri niçin yapıyoruz? Bizim bu hizmetlerimizin amacı yavrularımızın iyi yetişmeleri için. İyi yetişmiş, kaliteli eğitim almış yavrularımızın, ailesine, şehrine, ülkesine ve dünya insanlığına daha faydaları olmaları adına biz bu çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

        Şu ana kadar okullara 25 adet Z kütüphane kazandırdıklarını belirten Başkan Dinç, "Milli Eğitim projelerimiz ile ilgili olarak sadece Z kütüphane değil, okullarımızın diğer eksiklikleri ile alakalı ne gerekiyorsa, bütçemizi sonuna kadar zorlamak suretiyle labaratuvarı, sineması, konferans salonu ve yavrularımızın teknik donanımları gibi ihtiyaçlarını Belediyesi olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer birimlerimize oranla, eğitime vermiş olduğumuz önem ve eğitime ayırmış olduğumuz pay daha fazla. Bunu buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü biz geri kaldık ise; eğitimle alakalı eksikliklerimizden dolayı geri kaldık. 2004'ten önce okullara bir çöp kovası bile alamayan belediyeden, bugün okullarımızın her türlü ihtiyacına cevap verebilir hale geldik. Siz niyet edin, niyetleriniz hayır olsun, Allah zaten size her türlü kolaylığı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

        Eğitime yapmış oldukları yatırımların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağına inandığını vurgulayan İrfan Dinç, "Sevgili yavrularımız, sizler için yaptığımız çalışmaları en iyi şekilde değerlendirip, çok çalışacaksınız. Sizler aydınlık geleceğin birer neferlerisiniz. Sizler gayret ettikçe biz daha çok işler yaparız. Belediye yönetimi olarak her türlü ihtiyaçlarınızı karşılamak için daima yanınızda olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

        Başkan Dinç'e sarılan ve sevgi gösterisinde bulunan çocuklar, kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Dinç'e teşekkür ettiler.

        ÖZEL EĞİTİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

        Çankırı Belediyesi 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği şenlik organizasyonu ile engel tanımayan gönülleri sevindirdi. TOKİ Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında engelli müzik grubunun müzik ziyafeti, vatandaşlar ve protokol tarafından büyük alkış aldı. Programa, görme engelli olan Medine Çakır'ın "Bana Engelli Diyorlarmış" adlı şiiri damga vururken, söylenen türküler de vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Etkinlikte vatandaşlarla birlikte, özel eğitim öğrencilerinin yapmış olduğu sergiyi gezen Dinç, öğrencilerin ortaya koydukları çalışmalardan dolayı duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.

        Programda engelli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Dinç, onlara olan sevgisini sarılarak ve öperek gösterdi.

        (MT-BÖ)

        18.05.2016 17:06:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler