Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇAMELİ'DE 2 BİN 200 ÖĞRENCİYE GÖZ TARAMASI

        NURULLAH ÇAĞDAŞ

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan 'Göz Taraması' Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Denizli'ye en uzak ilçe olan Çameli'de yaklaşık 2 bin 200 öğrencinin göz taraması yapılacak.

        Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından okul çağındaki çocuklarda uygulamaya konulan 'Göz Taraması' projesinin son durağı Denizli'ye en uzak ilçe olan Çameli oldu. Buldan'da başlayan göz taramaları çığ gibi büyüyerek Çal, Sarayköy, Honaz, Kale ve Beyağaç ilçeleriyle devam etmiş ve toplamda 18 bin 225 öğrencinin göz taraması yapılmıştı. Çameli'ye kurulan göz ünitesi ile birlikte de 2 bin 200 öğrenci de göz taramasından geçerek proje kapsamına dahil olacak.

        Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun ve Çameli Devlet Hastanesi Yönetimi ile birlikte Çameli Devlet Hastanesi'nde göz taraması projesini başlattı. Denizli'de taranmadık çocuk kalmayacak sloganıyla göz taraması projesini başlattıklarını ve Çameli ile birlikte 7 ilçeye ulaştıklarını söyleyen Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk şöyle devam etti: "Göz taramalarımızda öncelikli hedefimiz göz hekiminin olmadığı hastanelerimizde göz taramasının yapılması, buradaki çocuklarımıza bu hizmeti sunabilmekti. Gerek kaymakamlarımızla yaptığımız görüşmeler gerekse bize gelen talepler doğrultusunda Denizli'de taranmadık çocuk kalmayacak diyerek projemizin kapsamını genişlettik. Geçtiğimiz haftalarda Kale'de göz taramaları yapılırken gerekli cihazlarımızı taşıyarak kendi ekibimizle Beyağaç'ta da taramalar yaptık. Bu hafta da göz taramalarımıza Çameli ilçemizde başlamış olmanın verdiği mutlulukla sizlerle birlikteyiz. Çameli birliğimize bağlı hastanesi olan en uzak ilçemiz. Burada da yaklaşık 2 bin 200 öğrencimiz göz taramasından geçmiş olacak. Umut ediyorum ki tüm yavrularımız geleceğe sağlıkla adım atarlar ve biz de bu aşamada onların sağlığına katkıda bulunabiliriz. Organizasyonda emeği geçen başta kaymakamlığımız olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

        19.05.2016 12:38:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler