Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASP İL MÜDÜR VEKİLİ ZİL:

        - "AİLE EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA 2016 YILINDA 7 BİN 147 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ"

        ERZURUM (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Aile Eğitim Programı (AEP) ve Evlilik Öncesi eğitim kapsamında 2016 yılı Ocak ve Mayıs ayları arasında 7 bin 147 kişiye eğitim verildiğini ifade etti.

        Zil, aile eğitim programlarının devam ettiğini belirterek, "Yakutiye ve Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi'miz toplam 17 bin 167 kişiye Aile Eğitim Programı kapsamında 23 modülde eğitim verdi. İl merkezindeki eğitim programlarımızın yanında ilçelerde de bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız Aile ve Toplum Hizmetleri kapsamındaki çalışmalarımızı etkili bir şekilde sürdürmek ve daha çok hedef kitleye ulaşabilmek İspir, Pazaryolu, Karayazı ve Karaçoban'da Aile İçi İletişim, Bilinçli Medya Kullanımı, Yaşlı Sağlığı, Aile ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Aile Hayatı konularında eğitim verildi. Öte yandan Yakutiye Müftülüğümüz ile düzenlediğimiz protokol çerçevesinde Kuran Kurslarında eğitim alan kadın kursiyerlere, aile ve alışveriş eğitimi verdik." diye konuştu.

        AEP'İN MİSYONU MÜREFFEH AİLELER

        Aile Eğitim Programlarının misyonunun müreffeh bireyler oluşmasını sağlamak olduğunu belirten Zil, şunları söyledi:

        "AEP ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin; eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Çeşitli hedef kitlelere eğitim verdik, öğrenciler, aileler, kursiyerler, infaz memurları, hükümlüler ve çeşitli meslek grupları bu eğitimlerden yararlandı"

        Zil, 2016 yılında ilçelerdeki çalışmaların aktif bir şekilde devam edeceğini belirterek, daha çok hedef kitleye ulaşacaklarını ifade etti.

        (AA-AA-Y)

        20.05.2016 10:29:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler