Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YARALI KARACA KÖYLÜLERİN YÖNTEMİ İLE İYİLEŞTİRİLDİ

        RESUL YANBUL

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Espiye ilçesi Soğukpınar beldesinde vatandaşların yol kenarında yaralı olarak bulduğu karaca yavrusu 6 ay boyunca köylüler tarafından bakıldıktan sonra iyileşmesiyle birlikte Milli Parklar yetkilileri teslim edildi.

        Yaralı karacaya sahip çıkarak iyileşmesini sağlayan Halil İbrahim Sarıkaya isimli vatandaş karacayı bulduklarında bacağının kırık olduğunu ve yöreye has bir yöntemle iyileştirdiklerini söyledi. Karaca yavrusunun kırık olan bacağı yörede 'Seyikleme' diye tabir edilen bir yöntemle tedavi ettiklerini belirten Sarıkaya," 6 ay boyunca kendisini keçiler ile aynı ortamda bakarak iyileştirdik. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte iyice sağlığına kavuştuğunu düşündük ve Milli Parklar müdürlüğüyle tekrar bağlantı kurularak karacanın sağlığına kavuştuğu bilgisini verdik. Milli Parklar yetkilileri bugün Soğukpınar beldemize gelerek teslim aldılar" dedi.

        (RY-ÖS-Y)

        25.05.2016 12:04:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler