Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ULUSLARARASI HACI BAYRAM-I VELİ SEMPOZYUMU

        BENAN ÖZBEN

        ANKARA (İHA) - Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu, 25-26 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara'da yapılıyor.

        Anadolu'nun manevi liderlerinden Hacı Bayramı-ı Veli, Ankara'da düzenlenen uluslararası sempozyumla anılıyor. Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği'nin organizasyonu ile gerçekleşen programda, Hacı Bayram-ı Veli'nin düşün dünyası ele alınıyor. Sempozyum açılışına Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği Başkanı Murat Türkmen ile akademisyenler ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

        "KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ"

        Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Ajansımız, bölgesel kalkınmada ekonomik ve teknolojik katma değer üreten projeleri desteklemenin yanı sıra 'insan' unsurunu merkeze alan ve içtimai hayatımızın inkişafına öncülük edecek projelere de büyük önem atfetmektedir. Bu çerçevede Ajansımız tarafından Ankara'nın sosyal kalkınmasına yönelik projelere bugüne kadar 30 milyon TL'lik finansman sağlanmış olup, bu desteğin kayda değer bir bölümü 'Hacı Bayram-ı Veli' gibi, 'Ahilik' kültürü gibi Ankara'nın sosyo-kültürel değerlerinin yaşatılması ve yaygınlaştırılmasına dönük projelere tahsis edilmektedir. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'den ve Peygamber Efendimizin sünnetinden hayat bulan bu değerler zinciri, genel anlamıyla sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal boyutları olan bir milli kültür, iman, ahlak, yiğitlik ve diriliş hareketleridir. Ajansımız, bir toplumun tekamülünde ekonomik kalkınmanın tek başına yeterli olmayacağı gerçeğinden hareketle Ankara'daki sosyal hayatın gelişmesi sürecinde de öncü olmayı hedeflemektedir. Ahilik Teşkilatı'nda Hacı Bayram-ı Veli dergâhındaki örneklerde olduğu gibi ülkemizin dini, beşeri, tarihi ve kültürel geçmişi ile harmanlanmış bir kalkınma modelini benimsemesi çok daha isabetli olacaktır" dedi.

        Sempozyuma Türkiye ve dünyadan çok sayıda konuşmacı katılıyor. Katılımcılar arasında Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu, Prof. Dr. Yakup Çiçek, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Kenan Erdoğan, Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Prof. Dr. Dossay Kenzhetayev (Kazakistan), Doç. Dr. Huraman Hummatova (Azerbaycan), Prof. Dr. Safvet Haliloviç (Bosna Hersek) ve Sawadogo Noufo (Burkino Faso) gibi alanında değerli akademisyenler de yer alıyor.

        (BEN-CC-Y)

        26.05.2016 10:29:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler