Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAYIS AYI KARAPET'İN KARINI ERİTEMEDİ

        - VAN-BAHÇESARAY KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 2985 RAKIMLI KARAPET GEÇİDİ'NDE KALINLIĞI 3 İLE 5 ARASINDA

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        VAN (İHA) - Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan Karapet Geçidi, mayıs ayının son haftasına gelinmesine rağmen karlar erimedi.

        Türkiye'nin güneyi ve batısında uzun zamandan beri denize girilmeye başlanırken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Bir zamanlar yılın 8 ayı yolu kardan dolayı kapalı olan Bahçesaray, yapılan çalışmalar sonucu bu yıl yolun en uzun kapalı olduğu 20 günü geçmedi. Hemen hemen yılın 8 ayı süresince kar yağışı alan Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 2985 rakımlı Karapet Geçidi'nde 27 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile kalınlığı 3 ile 5 metreyi bulan kar yığınları arasında adeta kayboluyor. Hava sıcaklığının rüzgarın etkisi ile eksilere düştüğü Karapet Geçidi'nde yılın her mevsiminde kar görmek mümkün.

        (ŞAK-Y)

        27.05.2016 10:53:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler