Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DADALOĞLU'NUN TORUNLARI KOCASİNAN'DA

        KAYSERİ (İHA) - Dadaloğlu Derneği Başkanı Bekir Arık ve dernek yöneticileri, Kocasinan Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ı makamında ziyaret etti. Nazik ziyaret için teşekkür eden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Anadolu kültürünün zenginliğine dikkat çekerek, "Dernekler, yöresel özelliğiyle örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstlenmektedir." dedi.

        Misafirlerini makam odasında ağırlayan Başkan Çolakbayrakdar, hayırlı hizmetler yapacaklarını ifade ederek, "Kocasinan Belediyesi olarak ilçe genelinde birçok proje yürütüyoruz. Modern ve nezih hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Bunları yaparsak Kayseri daha da büyür ve gelişir." diye konuştu.

        Birlik ve beraberliğin önemine de değinen Başkan Çolakbayrakdar, bir milletin güçlü bir halde hayatını devam ettirebilmesi için geçmişi ile bağı kuvvetli tutması gerektiğine vurgu yaparak, "Kültürel zenginliklerimizi gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmak çok önemlidir. Derneğiniz bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını biliyorum. Gençlerimizin yanında olup, öğrencilerimize burs imkânı sağlamışsınız. Bu övünülecek bir hareket. Sizleri tebrik ediyorum. Görevinizde başarılar diliyorum" ifadelerini kullanarak, sivil toplum kuruluşların daima yanında olacaklarını belirtti.

        Dadaloğlu Derneği Başkanı Bekir Arık ise, dernek çalışmalar hakkında bilgi vererek, Dadaloğlu şenliklerinden bahsetti. Arık, "Dadaloğlu derneğimiz 1993 yılında kurulmuştur. Kayseri de Pınarbaşı, Sarız ve Tomarza'daki Avşar toplumlarının oluşturduğu topluluktur. Kendi kültürümüzü yaşatma çabasında olup, birlik ve beraberliği sağlamak için bir kültür örneğiyiz. Her yıl dadaloğlu şenlikleri yapıyoruz. Geçen sene şenlikleri şehitlerimizden dolayı iptal ettik. Nasip olursa bu sene yapacağız. Bu bizim en önemli faaliyetlerimizden biridir." dedi.

        Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

        (AÖ-Y)

        27.05.2016 14:15:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler