Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAHAR VE ŞİİR FESTİVALİ'NDE ŞAİRLER ESERLERİNİ SESLENDİRDİ

        SERDAL ALTINTEPE

        İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Belediyesi'nin ilkini düzenlediği Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali kapsamında Abbasağa Parkı'nda düzenlenen program ile ilçe sakinleri şiire doydu.

        Beşiktaş Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali başladı. Türkiye'den çok sayıda şairin yanı sıra, farklı ülkelerden beş seçkin şairin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali'nde şairler Abbasağa Parkı'nda şiirlerini seslendirdi. Mayıs ayı içerisinde üçüncü festivaline imza atan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da şiir dinletisine katıldı.

        Şiir dinletisi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş ilçesinde yapılan festivallere ilçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Beşiktaş'ta çok sayıda şairin de yaşamış olduğuna dikkat çeken Hazinedar, "Sokakta yapıyoruz festivalleri, bu nedenle son derece güçlü hale geliyor. Halkın ilgisi çok yoğun. Burada sokakla şiiri buluşturmak çok önemli. Şiirin kısa ama çok güçlü mesajı var. Benim en büyük hedefim şiir üzerinden bir ayrışmayı değil, şiir üzerinden bir buluşmayı gerçekleştirmek. En büyük isteğim de Mehmet Akif'in Asım'ı ile Tevfik Fikret'in Haluk'unu buluşturan, ortak değerleri büyüten, şiirden barışı, kardeşliği büyüten bir festival gerçekleştirmek" dedi.

        "ŞİİR BİR ÜST DİL"

        Festival Direktörü Şair Ataol Behramoğlu ise şiiri bir üst dil olarak nitelendirdi. Şiirin günlük hayatta kullanılan sözcüklerden çok farklı olduğunu söyleyen Şair Behramoğlu, "Samimiyetle söylüyorum şiir benim için bir üst dil olarak hayatımızın özü. Günlük yaşamda kullandığımız sözcükler bir anlamda sıradan duygularımızın ifadesi. Şiir bir üst dil ve duygularımızın, düşüncelerimizin en derin ifadesinin bir biçimi ve aracı, öyle düşünmek lazım" ifadelerini kaydetti.

        FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK

        Festival kapsamında sahne alan Timur Selçuk, seslendirdiği eserlerle festivale renk kattı. Daha sonra festivale katılan şairler sahne alarak şiirlerini seslendirdi. Beşiktaş, festival boyunca 40'a yakın yerli ve yabancı şaire ev sahipliği yapıyor. Şairler üç gün boyunca Abbasağa Parkı, Şairler Sofası Parkı ve Akatlar Kültür Merkezi'nde şiirlerini okuyacak.

        (SA-HÇ-MK-Y)

        28.05.2016 09:51:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler