Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İVRİNDİ HALK EĞİTİM SERGİSİNDE YOK YOK

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : FATMA TALAY

        KAMERA : FATMA TALAY

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Sergide, arı akvaryumundan, ceviz fidanı tanımına ve testi yapımına kadar pek çok şey sergilenirken, yoğun ilgi gördü.

        İvrindi ilçesinde, kırsal mahallerde çiftçilere yönelikte çok sayıda kurs açan İvrindi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Yıl Sonu Sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Arıcılık kurslarını temsilen konan arı akvaryumundaki arıların çalışmaları ilgiyle izlenirken, kurslarda üretilen istiridye mantarı da, sergilenen ürünler arasında yer aldı. Bu arada üretilen ceviz fidanları da sergide yer alırken, Kayapa mahallesinden Ahmet Tosun, testi yapımını gösterdi. Engellilerin katıldığı kurslarda üretilen, ahşap boyama ve takı ürünleri ile diğer kurslarda üretilen, giyim eşyaları da sergilendi. Sergiye arı akvaryumu getiren Yusuf Aslantekin," Buradaki sergiye katılmamızın amacı, vatandaşı arılarla birebir tanıştırmak. Arılarla yaşamın sürdürülebileceğini kanıtlamak. Tabi ki bu çalışma, ilgi görüyor. Aynı zamanda aracılığın bölgemizde daha çok yaygınlaşmasına katkı sağladığına inanıyorum. Halk Eğitim Merkezi müdürümüze bu tür sergilere bizi davet ettiği için teşekkür ediyorum" dedi. Kursiyerlerden Merve Dedeoğlu'da, "Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursumuzda birçok ürün ortaya çıkardık. Bizim gurubumuz özelli engelli gurubu. Böylelikle de, birçok şeyi yapabileceğimizi göstermiş olduk. Müdürümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Emine Çakır ise, "Müdürümüz kurs açtı. Bizde geldik. Engellilerle ait kursta, bütün arkadaşlarımızla birlikte fırsatı değerlendirdik, Bayağı da iş yaptık. Değerlendirme yaptık. Birinci dönem ahşap boyama yaptık. İkinci dönemde takılarımızı yaptık." Dedi. Kursların ilgi gördüğünü anlatan İvrindi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu'da," İvrindi Halk Eğitimi Merkezi olarak bu sene yılsonu sergimizi açtık. Çok güzel bir performans orta yere koyduk. Yıl boyu yaptığımız çalışmaların ürünlerinden hepsinden birer tanıtım amaçlı stantlar açtık. Başta cevizcilik, arıcılık, budama gibi alanlarda yaptığımız çalışmaları temsilen stantlar açtık. Çeşitli materyaller koyarak halkımıza yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler sunduk. Ayrıca, istiridye mantarı konusunda yaptığımız çalışmaları sergiledik. Mantar poşetlerimizi getirerek onları da tanıttık. Ayrıca, arıcılıkta birçok çalışmalarımız oldu. Arıcılık alanındaki hazırlamış olduğumuz arı akvaryumu halkımız tarafından büyük beğeni topladı. Arıların çalışmalarını cam kovanda halkımız memnuniyetle izledi" dedi. Katılımcılara testi yapımını gösteren Ahmet Tosun'da, "50 yılda beri çalışıyorum. Ama bu sanatı yürütmek için çırak bulamıyorum. Kayapa'da 5-6 arkadaş kaldık. Bu sanat bitmek üzere. Bu günde, İvrindi Halk Eğitimi bir kermes hazırladı. Bu kermese gelip katılım yaptık. Çok güzel bir görünüm sağladık" dedi.

        (FT-EME-

        28.05.2016 16:59:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler