Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİSİKLET VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

        YUNUS ÖZHANLI

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 3. Geleneksel Bisiklet ve Yamaç Paraşütü Şenliği yapıldı.

        Genç Elazığlılar Derneği tarafından organize edilen 3. Geleneksel Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği, Türkiye genelinden 40 bisiklet yarışçısı ve 70 yamaç paraşütçüsünün yanı sıra, Vali Murat Zorluoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

        Bisiklet yarışçıları 50 kilometrelik Hazar Gölü manzaralı parkurunda pedal çevirerek yarıştı. Bisiklet yarışında birinci Bayram Eroğlu, ikinci İsmail Mutlu Demir, üçüncü ise Ömer Cumhur Boyraz oldu.

        Daha sonra Türkiye'nin çeşitli illerinden şenliğe katılan 70 paraşüt pilotu yaklaşık 700 metreden atlayarak uçuş gerçekleştirdi.

        Bisiklet ve yamaç paraşütü şenliği etkinliğini valilik olarak önemsediklerini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Gerek kaymakamlık, gerek belediyemizle ortak harekete ederek bu organizasyona destek verdik. Ama bu organizasyonun gerçekleşmesinde en önemli pay Genç Elazığlılar Derneği'nin. Derneğinin başkanını ve üyelerini kutluyorum. İnşallah daha güzel ve büyük organizasyonlara birlikte imza atacağız" dedi.

        Turizmin olduğu bir bölgede hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, "Gençlerin düzenlediği organizasyonlara destek vermemiz gerekiyor. Bizler yarını gençlerimize bırakacağımız için onların her daim yanında olarak önünü açacağız. Çünkü ilimizden çıkan bir sporcu, bizi dünyada, Türkiye'de, Avrupa'da temsil edecek. Bunun sonucunda da Türkiye'nin şanlı bayrağı bütün dünyada dalgalanacak. Sporun yaşı yoktur. Spor etkinliklerine destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        Etkinliğe ilerleyen yıllarda daha fazla katılımcı ve sporcu beklediğini dile getiren Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, "Sivrice doğal güzellikler bakımından gelişmiş bir ilçe. İnşallah bu festivalde doğal güzelliklerin tanıtılmasını da sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

        Program, bisiklet yarışında dereceye giren sporculara ödül verilmesiyle sona erdi.

        (YÖ-MP-Y)

        29.05.2016 11:30:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler