Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖDEMİŞ'İN SARIKIZ'I, KARŞIYAKA'YA GELİN OLDU

        - HÜSEYİN MUTLU AKPINAR:

        -"KÖYLÜMÜZÜ TEKRAR MİLLETİMİZİN EFENDİSİ YAPACAĞIZ"

        KEREM KARAMANLIOĞLU

        İZMİR (İHA) - Patates piyasasının kötü olmasından dolayı Ödemişli patates üreticileri seslerini duyurmaya çalışırken üreticinin sesini ilk duyanlardan biri Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar oldu.

        Patates üreticisine destek amaçlı Karşıyaka Belediyesi Ödemiş'in Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile patates üreticisine destek protokolü imzası düzenledi.

        Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde düzenlenen imza törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Asuman Güven, Okan Karadağ, Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek, CHP Ödemiş, Tire ve Beydağ ilçe örgütleri ve köylüler katıldı.

        İlk olarak konuşan Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür etti.

        "BUGÜNE KADAR SESİMİZİ DUYAN OLMAMIŞTI"

        Oatayes fiyatlarının bu sene kötü durumda olduğunu savunan Gerçek şöyle konuştu:

        "Üretici kooperatifi olarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Ama bugüne kadar sesimizi duyan olmamıştı. Sağ olsun Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanımız belediye olarak patates almak için kooperatifimiz ile destek protokolünde bulunuyor. Kendisine duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum."

        "GENÇ BAŞKAN ÖRNEK BİR PROJE BAŞLATTI"

        Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa ise, "Karşıyaka'nın genç Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanımız bugün Ödemiş'imizde örnek bir çalışmaya imza atıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun yerelde kalkınma projeleri ile köylümüze olan desteklerini zaten biliyoruz. Hüseyin Mutlu Akpınar başkanımızın yaptığı bu proje diğer belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum. Projede emeği geçen CHP teşkilatlarına ve belediye ekiplerine de teşekkür ediyorum"dedi.

        CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Asuman Güven, Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman köylünün yanında olduğunu söyledi.

        "CHP OLARAK ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"

        Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ülkemizde yıllardan bu yana düzenli programlı bir tarım politikası maalesef yok. Bundan dolayı ve çevre ülkelerle, ülkemiz arasında oluşan husumetler nedeniyle bugün Ödemiş patatesi maalesef dip yapmış durumda. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm üretiyor ve mağdur olan üreticimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Genel Merkezimizden İzmir örgütümüze kadar CHP'nin gündemi köylümüzdür, üreticimizdir, patatesimiz, sütümüzdür. AKP'nin böyle bir derdi yok. AKP büyük firmaların temsilciliğini yapıyor. Biz CHP olarak sizlerin yanındayız. Diğer belediyelerimiz de Ödemiş'ten patates alması için hazırlık yapıyor. İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarımız da bu konuya sıcak bakıyor. Üreticimizin mağduriyetini bir nebzede olsa gidermeye çalışacağız. Hayırlı uğurlu olsun."

        "TÜRKİYE TARIMDA YURT DIŞINA 350 MİLYAR TL HARCIYOR"

        Kendisinin bir köy çocuğu olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şöyle konuştu:

        "Ben bir köy çocuğuyum. Üretimin ne kadar zahmetli olduğunu çok iyi biliyorum. Türkiye'de beceriksiz tarım politikaları yüzünden tarımımız her geçen gün ağır darbeler alıyor. Bugün Türkiye kendi üreticisine 70 milyar TL harcarken, yurt dışı tarım ürünleri ithalatına 350 milyar TL harcıyor. Bugün bu yaptığımız çalışmayı siyaset olarak görmüyorum buraya siyaset üretmeye gelmedik. Bugün komşularımız ile kavgalı olduğumuz için tarımda ihracatımız Rusya ile %75, Irak ile %25 Suriye ile %43 oranlarında düşmüştür. Bugün neden tarım kesimi her geçen gün geriye gitsin ve fakirleşsin. Onun için bizler tarıma, üreticimize destek olmaya devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'da yerelde kalkınmanın kooperatifleşerek olacağın vurguluyor ve kooperatiflerimize destek veriyor. Amerika'da tarımın %90 kesimi kooperatifleşmiş aynısını Türkiye'de hep birlikte yapmak zorundayız. Ya hep beraber çıkacağız, ya da hep beraber batacağız.

        "17 KOOPERATİFİMİZ İLE ÇALIŞIYORUZ"

        Belediye olarak yerelde kalkınmayı desteklediklerini söyleyen Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka Belediyesi olarak yerelde kalkınma modelleri oluşturuyor ve destekliyoruz. Karşıyaka'da Kent Gıda Kooperatifini halkımızın hizmetine sunduk. Bugün 17 kooperatif ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarlada 20 kuruş olan patates 6 el değiştiriyor ve pazarda 1TL 50 kuruş oluyor. Biz kooperatiften aldığımız patatesi halkımıza dağıtacağız. Bu çalışmayı artık yerelin değil hükümetinde duyması gerekiyor.

        Mübarek Ramazan ayı geldi her Ramazan'da belediye olarak çadırlarımızı kuruyor yemeklerimizi dağıtıyorduk. Bu yıl yemeklerimizi ve patates paketlerimizi vatandaşımızın evine götüreceğiz. Vatandaşımıza çadırda elinde tabakla bekletmeyeceğiz. Sosyal demokrat belediyeciliği en iyi şekilde sürdüreceğiz" dedi.

        "YARIN ÜLKEYİ YÖNETECEĞİZ"

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediklerini rehber edindiklerini söyleyen Akpınar, "Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediklerini kendimize rehber etmiş durumdayız. Atamız, "Köylü Milletin efendisidir" demişti. Bugün o köylümüz milletimizin efendisi konumunda değil, bin bir zorlukla mücadele ediyor. Biz köylümüzü yeniden milletin efendisi olmak için çalışıyoruz. İşte bir köy çocuğu aranızdan çıktı bugün bir kenti yönetiyor. Yarın hep birlikte bu ülkeyi de yöneteceğiz köylümüzü milletin efendisi yapacağız" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa ile destek protokolü sözleşmesini imzaladı.

        İLK ETAPTA 100 TON ALIM YAPILACAK

        Proje ile Karşıyaka Belediyesi ilk etapta patatesin şuan ki tarla fiyatının iki katı değerinde 100 ton patates alacak. 10 kg'lik paketlerle Karşıyaka'da 5 bin aileye patates dağıtacak. Daha sonraki günlerde yeni alımlarda yapacak.

        29.05.2016 17:09:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler