Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLAR, TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

        MEHMET EMİN İNCEKULAK

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, ömrünü tamamlamış (ÖTA) araçlar tekrar ekonomiye kazandırılıyor.

        Teslim yeri işletmecisi Ramazan Aydoğan, resmi olarak bertaraf formu doldurulan araçların kayıttan düşme müracaatlarını değerlendirdiklerini söyledi. Aydoğan " Kayıttan düşülen araçların önce akülerini söküyoruz ve hava yastıklarını devreden çıkarıyoruz.Yakıt ve yağ tahliyesinden sonra kullanılmış parça olarak satışa sunulabilecek yedek parçaların ayrılma işlemi ve kaporta kesimini yapıyoruz.Geri dönüşüm ve geri kazanım çalışmaları ile tüm talepleri karşılamaya gayret ediyoruz" dedi.

        Çevre ve insan sağlığının korunması için araçlardan kaynaklanan atıkların oluşumunu engellemek ve ömrünü tamamlamış (ÖTA) ve bunlara ait parçaların yeniden kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım işlemleri ile bertaraf edilecek atık miktarını azaltma çalışmalarının yapıldığı Simav'daki işletme Gediz, Hisarcık, Şaphane, Pazarlar, Kula, Demirci, Sındırgı gibi Simav'a yakın ilçelerin yanı sıra Ege bölgesinde bulunan bir çok ilinde kullanılmış yedek parça ihtiyacını karşılıyor.

        Özellikle kaporta aksamındaki ihtiyaçların karşılandığı depoda değişik marka ve modeldeki araçların yeniden kullanılabildiği belirtildi. (MEİ-EFE)

        30.05.2016 10:37:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler