Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜÇÜK MENDERES ÜRETİCİSİ KRİZİN ARDINDAN SUYUNA KAVUŞTU

        ONUR ŞAHAN

        İZMİR (İHA) - İzmir'de, Beydağ Barajı sulama sisteminin ana borusuna yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen arıza ve sulama sisteminin tamamen durmasıyla sonuçlanan kriz sona erdi.

        Beydağ Barajı sulama sisteminin ana borusuna yıldırım düşmesi bölgedeki üreticileri mağdur etmişti. Firma ve DSİ ekiplerinin aralıksız çalışmalarıyla ana boru tümüyle tamir edilip yeni güvenlik tedbirleriyle hizmet vermeye başlandı. Tüm hatlara suyun verilmeye başlanmasıyla Küçük Menderes Ovası yeniden suyla buluştu. Sulamanın başlamasıyla birlikte bazı bölgelerde basınç sorunu meydana geldiği; ancak sorunun çözüme kavuştuğu belirtildi. Sulamanın başladığı ilk gün sol sahilde 3. kilometrede basınç sorunundan kaynaklı bir patlama meydana geldiği; ancak firma yetkililerinin hemen müdahalesiyle kısa sürede arızanın giderildiği bildirildi. Yaklaşık 10 günlük bir kesintiden sonra tekrar su verilmeye başlanan bölgede üretimin kaldığı yerden devam ettiği, arıza süresinde nemli ve yağışlı havanın katkısıyla verimin etkilenmediği gözlendi.

        (OŞ-HG-Y)

        31.05.2016 13:44:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler