Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İVRİNDİ'DE 50 YILLIK TESTİCİ HEDİYELİK EŞYALARA YÖNELDİ

        FATMA TALAY

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, 50 yıldan bu yana toprak kaplar yapan 66 yaşındaki Ahmet Tosun, plastik kapların çıkması üzerine hediyelik eşya yapımına yöneldi. Eskisi gibi toprak testi ve bardak satışının olmadığını anlatan Tosun, mesleğin bitmek üzere olduğunu söyledi.

        İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki kırsal Kayapa mahallesinde oturan Ahmet Tosun, 50 yıldan bu yana mesleğini devam ettirmeye çalışırken, çırak bulamadığını söyledi. 40 yıl önce Kayapa'da yüzlerce ailenin toprak kaplar yaparak geçim sağladığını anlatan Ahmet Tosun, " Şu anda Kayapa'da 5-6 usta kaldı. Çırak bulamıyoruz. Onun için mesleğin geleceği yok. Eskisi gibi testi ve bardaklar satılmıyor. Plastik sektörü bizim işi bitirdi. Bizde, şu anda hediyelik eşyalar yaparak işimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Hazırladığımız hediyelikleri sahillerden gelip alıyorlar. Tanesini 5 ile 30 lira arasında sattığımız bu toprak eşyalardan para kazanmaya çalışıyoruz. Ben, sağlığım elverdiği sürece bu işi devam ettireceğim" dedi.

        (FT-EME)

        31.05.2016 17:08:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler