Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKUMA ETKİNLİĞİNDE ÖMER SEYFETTİN'İ OKUDULAR

        TAŞKIN SARICA

        BALIKESİR (İHA) - Karesi Kent Konseyi'nce 'Çay bizden, okumak sizden' sloganıyla başlatılan Okuma Günleri'nin ikincisi 2. Sakarya Mahallesi'nde yapıldı. Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Ömer Seyfettin'in eserleri üzerine sohbetlerin yapıldığı etkinlikte konuşan Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, "Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Karesi için bir avantajdır" dedi.

        Karesi Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu tarafından 'Çay bizden, okumak sizden' sloganı ile başlatılan Karesi Okuma Günleri'nin ikincisi 2. Sakarya Mahallesi'nde bulunan Kepsutlu'nun Yeri Kıraathanesi'nde yapıldı. Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Kadın Meclisi Başkanı İlknur İnan ve yazar Mustafa Kuvancı'nın katılımıyla gerçekleştirilen okuma etkinliğine katılanlar, Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Ömer Seyfettin'in eserlerini okudu.

        Türk edebiyatına yalnızca eserleriyle değil, kısa hikayeciliği kurarak ve edebiyatta Türkçülük akımını başlatan Ömer Seyfettin'in kısa yaşamının da anlatıldığı etkinlikte konuşan Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Ömer Seyfettin'in gelecek nesillere örnek gösterilecek bir isim olduğunu ifade ederek, "Karesi Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz'ın sizlere selamı var. Bizler, yaşam kalitesi yüksek marka bir kent oluşturmak için hem belediyecilik hizmetleri noktasında hem de kültürel faaliyetlerimiz noktasında katılımcı bir anlayış ile her bir vatandaşımıza ulaşarak çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

        Karesi İlçesi'nde Yücel Yılmaz gibi eğitimci ve eğitim vizyonuna sahip bir belediye başkanın olmasının avantajlarını yaşadıklarını belirten Mürsel Sabancı, "Bugün burada Balıkesir'imizin temel değerlerinden birisi olan Ömer Seyfettin üzerine sohbet etmek ve okumak için bir aradayız. Kent Konseyi olarak bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Benzer projelerimiz kartopu gibi büyüyerek ve çoğalarak devam edecek, her birlikte Karesi'ye değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

        (TS-

        01.06.2016 16:15:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler