Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS'TA NURİ DEMİRAĞ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : UĞUR YİĞİT

        KAMERA : UĞUR YİĞİT

        SİVAS (İHA) - Sivas'ta Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Eğitimde Sivasi Hareketi' projesi kapsamında Türkiye'de ilk uçak fabrikasının kurucusu olan Nuri Demirağ düzenlenen programla anıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program ile olarak Nuri Demirağ'ı anlatan serginin açılışı yapıldı. Daha sonra Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde konferans düzenlendi. Konferansa Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta konuşan Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, "Cumhuriyet tarihimizin yılmaz müteşebbisi merhum Nuri Demirağ'ı biliyor olmaktan, onu okumuş olamaktan ve yaptıklarına şahit olmaktan gurur duyuyorum. İnanıyorum ki Sivas Tren Garı'ndan raybüse bindiğinizde tren garına bakacak Nuri Demirağ'ı hatırlayacaksınız. Nuri Demirağ'ın neler yaptığını, neler kattığına şahit olacaksınız. Nuri Demirağ Türkiye'nin yerli yolcu uçağını, boğaz köprüsü projesi ve demiryolu müteahhitliği ile bizler için önemli bir referans olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

        Cumhuriyet Üniversitesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Fatih Mehmet Dervişoğlu ise konferansa katılanlara Nuri Demirağ'ın çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Programda son olarak katılımcılara Nuri Demirağ'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izletildi.

        (UY-SK)

        01.06.2016 16:43:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler