Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN SEKMEN HINIS'A ÇIKARMA YAPTI

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs'ta gezi ve incelemede bulundu. Büyükşehir'in yatırımlarını yerinde inceleyen Başkan Sekmen, muhtarlarla bir araya geldi. Hınıs İlçe Kaymakamı Bülent Ay ve diğer yetkililerin katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Mehmet Sönmez, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiye, 2014 ve 2015'te yaptığı ve halen daha devam eden hizmetlerden dolayı muhtarlarım ve Hınıslı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hınıs ilçemize kalıcı eserler ve yatırımlar yapacak" dedi. Başkan Sekmen de, "Özellikle ifade ediyorum; Hınıs benim için ayrı önem taşır. Kent merkezinde olduğu gibi Hınıs'ta da hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Ana caddemizin 'Prestij caddesi' çalışmaları kapsamında ihalesi yapıldı. Müteahhit çalışmalara başlıyor. Bordür ve parke döşeyecek, sıcak asfalt yapacaklar. Hınıs'ın girişinden itibaren eksik kalan yerleri yapıp ter temiz bir konuma getireceğiz" diye konuştu. Kangren haline gelen sorunların çözüme kavuştuğunu hatırlatan Sekmen, şöyle devam etti: "Yılardadır kangren haline gelen problemleri tek tek çözüyoruz. Hınıs ilçemizin merkezinde arazi sulama suyu ihtiyacı kalmayacak. Bakınız ilçemizde

        100 yıllık bir su sorunu vardı. Ama geldik, el attık. Yaklaşık 4 bin 500 metresini tamamladık. 7 bin 500 metrelik kısmını da bu yıl içerisinde bitireceğiz. İnşallah bu proje bittiği zaman daha çok ürün yetiştireceğiz. Televizyon programlarına konuk olduğumuzda diyorum ki, 'Fasulye yemek istiyorsanız Hınıs fasulyesini alın' İspir fasulyesi gibi Hınıs fasulyesi de niye satılmasın? Bunun da reklamını yapacağız. Hınıs fasulyesini daha çok yetiştirmeye ve sattırmaya gayret edeceğiz."

        "HINIS'TA TARIM VE HAYVANCILIK GELİŞECEK"

        Başkan Sekmen, ilçede yapılan Hayvan Pazarı ile birlikte Hınıs'ta tarım ve hayvancılığın gelişeceğini bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayvan pazarının inşaatı devam ediyor, sonbaharda bitecek. Hemen yan tarafına da bir mezbaha yapacağız. Daha önceden yapılmış olan bir binanın devrini aldık. Derli toplu bir hale getireceğiz. Orada gençlerimiz, kadınlarımız ve tüm hemşerilerimiz için sosyal, kültürel faaliyetler, güzel hizmetler yapacağız. Merkez camimizin inşaatına katkı yapmıştık bitti. Bahçe düzenlemesini yapacağız. Hınıs'ımızın merkez binalarını Erzurum'daki Bat pazarı gibi yapacağız. Bu sene ve önümüzdeki sene ana cadde ve diğer sokaklarımızda içme suyu şebekesini ve kanalizasyonu yenileyeceğiz. Allah'ın izniyle Hınıs'taki su, kanalizasyon ve yağmursuyu kanalı sıkıntısı benim dönemimde kalmayacak. Köylerimizdeki sıkıntıları da peyderpey çözüyoruz. Hangi köyün sıkıntısı varsa bu sıkıntıları bu sene, önümüzdeki sene çözerek gidereceğiz. Köy gurup yollarını bu sene de, önümüzdeki sene de yapmaya devam edeceğiz. Okullarımızın bakım onarımını yapacağız. Okullarımızın bahçelerini asfaltlayacağız, çocuklarımız çamurda dolaşmayacaklar.

        Hınıs'a yeni bir Hükümet Konağı, bir kız yurdu, bir de erkek yurdu kazandırmak istiyoruz.

        Kaldırımlara 10-15 yaşında yetişmiş ağaçlar dikeceğiz. Bizim en büyük sıkıntımız, kışımız uzun sürüyor. Haziran ayına kadar kar yağıyor. Asfalt yapsan asfalt donacak bir müddet sonra açılacak. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Ama hamdolsun yaz geldi. Yazla beraber Hınıs'ımızın beklediği sorunları çözeceğiz."

        (AT-AT-Y)

        01.06.2016 18:24:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler