Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VEYSEL EROĞLU VE NABİ AVCI ESKİŞEHİR'E GELİYOR

        - ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU İLE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI AVCI, 40 MİLYON TL YATIRIM BEDELLİ 3 TESİSİLİN AÇILIŞI YAPACAK, 4 TESİSİN DE TEMELİNİ ATACAK

        ESKİŞEHİR (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 40 milyon TL yatırım bedelli 7 adet tesisin toplu temel atma ve açılış merasimi ile ve açılışını gerçekleştirmek üzere Eskişehir'e geliyor.

        Valilik Meydanı'nda 3 Haziran Cuma günü saat 14:30'da düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde, Eskişehir'de inşa edilecek olan 7 adet tesisten 3 adet tesisin açılışı gerçekleştirilecek, 4 adet tesisin de temeli atılacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 2 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce; temeli atılacak tesisler ise DSİ tarafından Eskişehir'e kazandırılacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Eskişehir'e yapılması planlanan 130 milyon TL yatırım bedeline sahip 26 müjdeyi de açıklayacak.

        ESKİŞEHİR'E 40 MİLYON TL'LİK 7 TESİS

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasiminde Beyazaltın Sepetçi Barajı, Mihalıçcık Güreş Göleti, Alpu Dereköy Göleti ve Sivrihisar Nasrettin Hoca Barajı Sulaması'nın temelini atacaklar. Aynı merasimde DKMP tarafından yapımı tamamlanan Musaözü Tabiat Parkı yol iyileştirme çalışmaları ile DSİ tarafından inşa edilen Sivrihisar Nasrettin Hoca Barajı Depolama tesisinin ve 1 adet taşkın koruma tesisinin de açılışı yapılacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Eskişehir'de 10 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 10 aileye de Orköy sertifikası da verecek.

        12 BİN 540 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

        Temeli atılacak 4 adet tesis tamamlandığında Eskişehir'de 12 bin 540 dekar zirai arazi sulamaya açılmış olacak. DSİ tarafından inşa edilen ve hizmete alınacak tesislerle de 4,18 milyon metreküp depolama sağlanırken, 1 ilçede taşkın zararlarından korunacak.

        ESKİŞEHİR'E SON 4 YILDA 338 MİLYON TL'LİK 71 MÜJDE

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 5 Temmuz 2013 ve 4 Mart 2014 tarihlerinde Eskişehir'e verdiği 208 milyon TL'lik 45 müjdeye ilave olarak 130 milyon TL yatırım bedeline sahip 26 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Eskişehirlilere 338 milyon TL'lik 71 müjde verilmiş olacak. Müjdeler arasında barajlar, sulama ve taşkın koruma tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, bal ormanı ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulması yer alıyor.

        (KA-MET-Y)

        02.06.2016 13:09:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler