Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇETAB, MECLİS VE ENCÜMEN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        UĞUR YİĞİT

        SİVAS (İHA) - Sıcak Çermik Turizm Altyapı Birliği (ÇETAB), encümen ve meclis toplantısı Vali Alim Barut başkanlığında gerçekleştirdi.

        Sıcak Çermik kaplıcası Sefa Otel'de düzenlenen toplantıya birliğin üyesi olan İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Yıldızeli Kaymakamlığı yetkilileri katıldı.

        Kaplıcada yapılan ve yapılacak olan işlerle ilgili konuların değerlendirildiği toplantıda Sıcak Çermiğin kurumsal bir anlayışla yönetilmesine, sorunların zamanında ve yerinde çözülmesine dikkat çekildi. Toplantıda birlik başkanı, meclis birinci başkan vekili, meclis ikinci başkan vekili, divan katipleri, meclis üyeleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. Diğer yandan gündemde yer alan 2015 yılı faaliyet raporu, 2015 mali yılı, taşınır cetvelleri ile 2015 yılı kesin hesap sayman yönetim dönemi cetvelleri konuları görüşüldü.

        Toplantının ardından Vali Alim Barut ve birlik üyeleri, kaplıca içerisinde yer alan eski jandarma binasının yerinde yapımına kısa süre önce başlanan ÇETAB ofis binası inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Barut, inşaatı devam eden bina hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'dan bilgi aldı.

        Kaplıca ile ilgili bilgi veren Vali Alim Barut, "ÇETAB, sıcak çermik kaplıcamız için önemli bir görev üstlenmektedir. Kaplıcamız 12 ay gelinip gidilen ve bundan sonrada kalabalık olması beklenen bir yer. Bildiğiniz gibi bir termal tesisimiz hizmete açıldı, bir diğeri de yakında açılacak inşallah. Dolayısıyla bu bölgede sorunların ve yapılacak işlerin takip edilmesi için bir idari binaya ihtiyaç vardı. Kısa süre önce aldığımız kararla buraya Sıcak Çermik Turizm Altyapı Birliği için idari bina yapılmaya başlandı. Ağustos ayında açılışı yapılacak olan binamız; kaplıcamıza daha fonksiyonel, daha rantabl şekilde hizmet verecektir." dedi.

        (UY-SK)

        02.06.2016 17:18:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler