Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "İŞ'TE BEN PROJESİ"NDE BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

        KENAN AKYÜZ

        SAMSUN (İHA) - Samsun'da yürütülen, "İş'te Ben Projesi" çerçevesinde "Girişimcilik" konulu Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

        Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar Borsalar Birliği(TOBB) Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen, "İş'te Ben Projesi" çerçevesinde ziyaret edilen ilçe okulları arasında gerçekleştirilen, "Girişimcilik" konulu "Kompozisyon Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. STSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine; STSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları Erdal Aksoy ve Hanife Öztürk Erdin, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Gülay Atik, STSO Yönetim Kurulu Üyesi Önder Bülbüloğlu öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        ATİK: "35 OKULDA 6 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK"

        Dereceye giren öğrencileri kutlayan TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Gülay Atik, "Faaliyetlerimizden olan 'İş'te Ben Projesi' ile 2015 yılında 5 Ticaret Odası bulunan ilçede bu projeyi yaptık. 2016 yılında ise gitmediğimiz 7 ilçede bu projeyi yürüttük. Sonuna geldiğimiz bu proje kapsamında 35 okulda 6 bin öğrenciye ulaştık. Projeyi yürütürken ziyaret ettiğimiz öğrencilerimize girişimcilikteki hayallerinizi bize anlatın demiştik. Çünkü girişimciliğin ilk adımı hayalle başlar. Bu inşaatın projesidir. Sonra etap etap inşaat yapılandırılır ve bina tamamlanır. Bizim amacımız gençlerimizde girişimcilik kültürünü oluşturmak, onlara ön ayak olmak, meslek seçimlerinde yardımcı olmaktı. En önemlisi de girişimcilik kişiliğinin onlarda oluşmasını sağlamaktı. Kısacası öğrencilerimizin girişimcilik konusunda önünü açmak istedik. Nereye gittiğini bilmek yaşam başarısını da beraberinde getirecektir. Aynı zamanda ülke başarısını da beraberinde getirecektir. 80 milyon nüfuslu ülkemizde sadece 1.5 milyon müteşebbis kitlemiz var. Ülkemizin işsizlikle ilgili sıkıntılarının olduğunu da biliyoruz. İşte bizim bunun için yeni girişimcilere ihtiyacımız var. Girişimcilikte bilgi çok önem taşıyor" diye konuştu.

        BÜLBÜLOĞLU: "FARKINDALIK YARATIN"

        Ardından söz alan STSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, Türkiye'nin en büyük zenginlik kaynağının girişimciler olduğuna vurgu yaparak, "Bunu pek çok istatistik de doğrulamaktadır. Sizlerde geleceğin girişimcilerisiniz. Sizlerin gelecek adına mutlaka sorumluluk almanız gerekiyor. Farkındalık yaratmanız gerekiyor. Yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın. Mutlaka bir hedefiniz olmalı. Dünya çok hızlı şekilde değişiyor. Onun için mutlaka dünyadaki değişimcileri takip edin. Şunu da asla unutmayın; çalışmadan, emek sarf etmeden başarılı olma şansınız yok. Bu hayatınız boyunca yapılması gereken bir uğraş. Hayatta rekabetten kaçmayın. Mutlaka rekabetçi, yarışçı ve kendinizi yenileyici olun. Sonuçta başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Başarı için daha çok çalışmalısınız, daha çok emek vermelisiniz" şeklinde konuştu.

        AKSOY: "YENİ FİKİRLER ÜRETİN"

        Son olarak kürsüye gelen Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy ise, "Global dünyada, kapitalin önemli olduğu dünyada hepimizin bir mesleği olma mecburiyeti var. Çünkü karnımızı doyurmak zorundayız. Bir şekilde iş sahibi olarak hayatımızı sürdürmek zorundayız. Bizler gelecek için bir şeyler üretmek zorundayız. Bunu da asla başkalarına bırakmamak mecburiyetindeyiz. Ülkemizdeki çoğu şeyi yabancı kaynaklardan elde ediniyoruz. Bizim de yeni şeyler yapmamız, yeni fikirler üretmemiz lazım. Onun için bu tarz eğitimler bizler için bir ışık olacak. Bir şeyler yapılacaksa bunu biz yapacağız. İnşallah o ufku kendinizde bulacaksınız. Hangi işi yaparsanız yapın, en iyisini yapmaya çalışın. Ayrıca, böylesi önemli bir projede emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

        BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

        Konuşmaların ardından projelerin yürütüldüğü Ayvacık Anadolu Lisesi, Ladik Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi, Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi, Alaçam Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi, Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi, Salıpazarı Anadolu Lisesi, Asarcık Anadolu Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Başka bir programından dolayı törene sonradan katılmak zorunda kalan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da başarılı öğrencileri kutlayarak ödül verdi. İlçelerden gelen başarılı öğrenciler ayrıca, Samsun'un tarihi ve turistik bazı mekanlarını da gezme fırsatı buldu.

        (KA-SLH-Y)

        03.06.2016 17:17:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler