Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANCAKTEPE BELEDİYESİ GELENEKSEL YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN UNVANINI FATİH ATLI KAZANDI

        MUSTAFA BİÇER

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe Belediyesi geleneksel yağlı güreş müsabakasında başpehlivanlık unvanını Recep Kara'yı yenen Fatih Atlı kazandı.

        23'üncüsü düzenlenen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri Samandıra şölen alanında gerçekleşti. Düzenlenen güreşlerin finalinde Recep Kara ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Kırkpınar güneşlerinde başpehlivan unvanı bulunan Recep Kara'yı yenen Fatih Atlı, başpehlivan unvanını kazandı. Sancaktepe Belediyesi güreşçisi Serhat Balcı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Bayram Ertan ise üçüncü oldu.

        Müsabakada konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Burada Ata sporumuzu büyük bir zevkle izliyoruz. Ata sporumuzu seviyoruz, yaşıyoruz, yaşatacağız. Ve Kırkpınar'dan sonra Sancaktepe yağlı güreşler organizasyonları Türkiye'de iki numara olacak diye bir idealimiz vardı. Bugün de burada 800 civarı küçük boydan başpehlivana kadar güreşçilerimiz er meydanına çıktılar. Tüm sporcularımıza başarılar dilerken Sancaktepe halkına İstanbullulara ve çevre illerden gelen misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Ata sporunun ecdattan kalan bir yadigâr olarak görüyoruz. Ve bir yerel yönetici olarak da bir sorumluluk gereği güreşe yönelik çok büyük hizmetlerimiz oldu" dedi.

        (MB-YM-Y)

        04.06.2016 22:05:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler