Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİHAT HATİPOĞLU, RAMAZAN AYININ İLK GÜNÜNDE GAZİOSMANPAŞALI VATANDAŞLARLA BULUŞTU

        - "MAKSADIMIZ ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMAK"

        EMRAH KUŞ

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, vatandaşlara Ramazan ayının maneviyatını ve bereketini anlattı.

        Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazan ve orucun maneviyatını vatandaşların daha iyi yaşaması amacıyla düzenlediği etkinlikler start aldı. Ramazan ayının ilk gecesinde Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı'nda düzenlenen programa, ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Hatipoğlu, Ramazan ayının bereketi, orucun maneviyatı, yapılan ibadetlerin önemi, Halifelerin yaşantıları gibi birçok konu hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da programa katılarak, vatandaşlarla birlikte Hatipoğlu'nun anlattıklarını dinledi.

        "MAKSADIMIZ ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMAK"

        Ramazan ayının ilk gecesinde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu Gaziosmanpaşa'da ağırlıyor olmaktan son derece memnun olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Ramazanın ilk günü, etkinliklerimizi Nihat hocamızla başlattık. Çünkü geçen sene Ramazan sonunda tam halkımızla birlikte muhabbeti ve heyecanı yakalamıştık ki Ramazan bitti. Bu sene biraz hızlı başlayalım dedik. İftardan sonra hemen buradaki halkımızla birlikte Nihat hocamızla güzel bir sohbet izlemiş olduk. Bundan sonrada yine Ramazan sonuna kadar her akşam iftar sonrası burada değişik etkinlikler kapsamında, hocalarımızı, sohbetlerimizi dinlemiş olacağız. Maksadımız iftar sonrası vatandaşlarımızın yorgunluğunu atmak, kaynaşmayı sağlamak ve özellikle de çocuklarımıza ve gençlerimize Ramazan kültürünü aşılamak, onların bu Ramazanla buluşma heyecanını yaşamasına imkan sunmak ve onların Ramazan kültürüyle yetişmesine katkı sağlamak" diye konuştu.

        Ramazan'da ilçede mahalle iftarlarının da yoğun bir şekilde devam edeceğini belirterek sözlerine devam eden Usta, "Sokak iftarlarımızdan sonra biz buraya geliyoruz. Bazı akşamlar yine halkımızın değişik kesimleriyle burada toplu iftarlarımız da olacak" dedi.

        (EK-HÇ-Y)

        07.06.2016 09:17:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler