Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİGA BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE ÇEVRE VE ÇOCUK AJANDASI

        TOPRAK AKKAYA

        ÇANAKKALE (İHA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası nedeniyle Biga Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün hazırlattığı Çevre ve Çocuk Ajandası, öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

        Sakarya İlkokulu ve Yeniceköy İlkokulu'nda gerçekleşen dağıtıma Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Müjdat Yüksel, Çevre Mühendisi Müge Çelik, Çevre Temizlik Sorumlusu Murat Yıldız katıldılar. Çocuklara hitaben konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Büyükler çevreyi kirletmiş olabilir. Sizlere çok temiz bir dünya bırakmamış olabilirler. Bundan sonra sizler çevreyi temiz tutarak ve çevreyi kirletenleri uyararak bu görevi yerine getirmelisiniz. Sadece arkadaşlarınızı değil, büyüklerinizi de çevre temizliği konusunda uyarmalısınız. Sevgili çocuklar, Biga'da 2 yıl önce ben ve ekip arkadaşlarımla birlikte göreve geldiğimizde, 'yaşanabilir bir kent' oluşturmak için çalışmaya başladık. Benim, Biga Belediye Başkanı olarak, 3 hayalim var: Temiz, ekonomisi güçlü ve eğitim yönünden eksiği olmayan bir Biga. Bu üç hayalden ikisi olan temiz ve eğitimi ile örnek olacak ilçe hedeflerimize katkı sağlayacak bu çalışmanın verimli olacağını düşünüyorum" dedi.

        Ardından öğrencilere içinde çevre ile ilgili eğlenceli bilgilerin bulunduğu ve öğrencilerin yaz ayında notlar alabileceği bir ajanda dağıtıldı. Öğrencilerin günlük olarak da kullanabileceği ajandanın Biga'daki okulların 4'üncü sınıflarına dağıtılması planlanıyor.

        (GD)

        07.06.2016 17:31:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler