Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ÖZCAN: "NİKSAR'IN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

        TOKAT (İHA) - Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, belediyeye ait elek tesisi için İl Özel İdaresi'nden maden işletme ruhsatını kum çakıl işletmeciliği adıyla aldıklarını, 30 yıldır süregelen sorunu çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, gündeme dair konularla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, kum eleği tesisinin 30 yıldır süre gelen ruhsat problemlerini çözdüklerini belirterek "Elek tesisimiz yaklaşık 30 yıldır özel bir izin ile üretim yapıyordu. Ayrıca tesisimiz için 2005 yılında bir kırma ünitesi kurulmuştu. Eskiden düz dere çakılıyla hazır beton yapılırken, şimdi kırma taşla daha kaliteli işçilik elde edilmektedir. Elek tesisimiz için İl Özel İdaresi'nden maden işletme ruhsatımızı kum çakıl işletmeciliği adıyla aldık. 30 yıldır süregelen sorunu bizim dönemimizde çözmenin mutluluğunu yaşıyorum. Memleketimize, milletimize hayırlı olsun" dedi.

        Başkan Özcan "Kent Park projemizin ihalesini gerçekleştirdik. İhaleye kazanan firma ile sözleşmemizi imzaladık ve yer teslimini yaptık. Sadece mevcut alanda kaymakamlığın ve özel idarenin belirli eşyaları var. Onları boşaltmalarını bekliyoruz. Kendilerine tebliğde bulunduk. Önümüzdeki hafta firma inşaata başlayacak" açıklamasında bulundu.

        Başkan Özcan kapalı otopark ve semt pazarı projeleri hakkında da bilgiler vererek "Kapalı Otopark ve Semt Pazarı projemizde ise proje çalışmalarımız sona ermek üzere. İnşallah 30 Haziran tarihinde ihalemizi gerçekleştireceğiz. Projemizin her detayı belediyemiz Plan Proje Müdürlüğü tarafından tamamlandı. İçerisinde otoparkı, kapalı semt pazarı, düğün salonu, bowling salonu gibi salon ve katları halkımızın hizmetine sunacağız. Yapacağımız imalatları tek tek belirledik. Bu yıl projemizin ihalesini bitirip, inşaata başlamayı planlıyoruz. Bu projemizde bizden en çok istenen şey, üst caddeden Cumhuriyet Meydanı'na inen bir yolun olmasıydı. Bu yolu projenin yapıma başlaması ile açıyoruz. Bu çalışmalarımız proje detayları yeni neticelendiği için önümüzdeki günlerde proje görselleri kamuoyuyla paylaşacağız. Şehrimizde imar revizyonunda sona geldik. Bugün gerçekleştireceğimiz meclis toplantısında revizyonumuzu onaylayacağız ve itiraz dilekçelerini değerlendirmek üzere komisyona havale edeceğiz imar komisyonundaki arkadaşlarımızın çalışmalarından sonra meclisimiz toplayıp onla ilgilide olabilirlerini kararları meclisin gündemine taşıyıp meclisin kanaatini görmüş olacağız"şeklinde konuştu.

        Başkan Özcan doğal gaz ve su entegre çalışmaları hakkında da bilgiler vererek "Doğal gazla alakalı girişimlerimiz devam ediyor. İki yılda toplamda 50 kilometre doğal gaz hattı çalışması gerçekleştirdik. Biz göreve geldiğimiz güne kadar yapılan çalışma ise 7 yılda 20 kilometredir. Enerji Bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Niksar'da doğal gaz çalışmalarını en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Son dönemlerde ilçemiz ve ülkemizde yağışlardan kaynaklı sıkıntılar olmaktadır. Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketlerinden dolayı yaklaşık 700 bin TL'lik zarar meydana gelmişti. Kendimizce önlemler alıyoruz. Lakin 2017 yılında Entegre Su Projesi ile hem alt yapı sıkıntılarımızı çözeceğiz, hem de yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımız devam edecek" açıklamasını yaptı.

        (SÖZ-SLH-Y)

        08.06.2016 12:28:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler