Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TIRNAKLI PİDE VATANDAŞIN GÖZDESİ OLDU

        DENİZLİ (İHA)- Denizli'nin Buldan ilçesinde Ramazan'ın özel lezzetleri arasında yer alan "tırnaklı pide", vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

        Ramazan ayında Buldan'daki kara fırınlarda yumurtalı ve sade olarak odun ateşinde pişirilen, üzerine serpilen susam ve çörek otuyla da farklı bir tat alan "tırnaklı pide", iftar ve sahur sofralarına ayrı bir lezzet katıyor. Buldan'da 36 yıllık fırın ustası Hilmi Demirlioğlu, "tırnaklı pide Buldan için Ramazan'ın olmazsa olmazıdır. Buldan halkı iftardan saatler öncesinde tırnaklı pide kuyruğuna girerek iftar vaktini beklerler. Tırnaklı Pide'nin adı, fırın ustalarının parmak uçlarıyla pide kenarlarına verdiği şekilden gelmektedir" dedi. Pideleri kara fırında odun ateşiyle pişirdiklerini belirten Demirlioğlu, "pidelerimiz daha güzel kabarıp daha geç bayatlıyor. Ramazan ayı içerisinde günlük 550 ile 700 adet arasında tırnaklı pide hazırlıyoruz. Diğer fırın işletmecisi arkadaşlarımızı da hesaba kattığımızda Buldan'da günlük ortalama 2 bin adet tırnaklı pide satışa sunuluyor."

        (SK-SÇ-Y)

        08.06.2016 13:09:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler