Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ KEMAL CİRİT'E VEDA YEMEĞİ

        ZİYA AKYILDIZ

        ARTVİN (İHA) - Son Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine atanan Vali Kemal Cirit'in onuruna veda yemeği düzenlendi.

        2013 tarihinden itibaren Artvin Valisi olarak görev yapan ve son valiler kararnamesi ile görevden ayrılan Vali Kemal Cirit için Artvin'deki bir otelde veda yemeği düzenlendi.

        Veda yemeğine Vali Kemal Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Toktaş, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Artvin İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

        Yemekte konuşan Vali Kemal Cirit, sadece Türkiye'nin değil dünyanın önemli kentlerinden birisi olan Artvin 'de 3 yılı aşkın görev yaptığını ve Artvin'den gönül huzuru ile ayrıldığını belirterek, "Özellikle bizim gibi bir konumda bulunan insanların hafta içi ve hafta sonu aynı yoğunlukta geçiyor" dedi.

        VEDA YEMEĞİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

        Vali Kemal Cirit'in Artvin Valiliği görevi süresince yaptıklarının anlatıldığı slayt gösterisi ile sunuldu. Artvin halkının acı ve mutlu gününde acısını, sevgisini paylaşarak vatandaşlarla birebir, samimi, içten duygularla kurduğu ilişkilerle Artvin halkının büyük bir kısmının takdirini ve sevgisini kazanan Vali Kemal Cirit'in veda programında duygulu anlar yaşandı.

        Artvin'in küçük ama çok stratejik bir kent olduğunu kaydeden Vali Cirit, "Bize bölünmüş yol projesini konusunu sorduklarında, biz Artvin'de bölünmüş yol değil, bölünmüş dağ projesi yapıyoruz diyorum. Bu dağların arasında hem Artvin il merkezinde hem de ilçelerinde koşuşturduk. Artvin'e ne tür hizmetler yapabiliriz diye bir gayret içinde olduk. Bir Anadolu evladı olarak bu milletin bir ferdi olarak, içinden geldiğim insanları hiç bir zaman unutmadım. Yönetim anlayışım insanlarla temas kurarak devam etmek şeklinde oldu. Olabildiğince Artvinli vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların yaşadığı sorunları, gündelik yaşantılarında konuştuklarını öğrenmeye çalıştım. Geldiğim ilk andan itibaren Artvinlilerin hem düğünlerinde hem de cenazelerinde bulundum. Hem mutluluklarını hem de acılarını paylaştım. Mutlu günlerinde mutluluklarını paylaştım. Bu tarzı uygulamaya çalışırken yakın mesai arkadaşlarım, il müdürlerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, sırasıyla STK ve odalarımızla buna benzer iletişim kurmanın, Artvin'in sıradan gündelik yaşamıyla bizim karşımızda olan Anadolu toplumuna bu şekilde bir tarzla yaklaşılmasının önemini hep göstermeye çalıştım. Bunda da kısmen başarılı oldum" ifadelerini kullandı.

        "ARTVİN'İ 1 MİLYON TURİSTLE TANIŞTIRDIK"

        Artvin'e bir heyecan getirdiğine inandığını kaydeden Vali Cirit, "Sadece Artvin ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızı değil Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış Artvinlileri de sistemin içine çekerek Artvin'in sorunlarını çözmek ve tanıtımını yapmak adına ortak bir çalışma sergiledik. İş dünyası ile bir araya geldik. İş dünyasının Artvin'e dair yapabileceklerini onlara ifade ettik. Birçok konuda da görünen görünmeyen işler yaptıklarını gördüm. Türk iş dünyasının en önemli isimleri Artvinli. Biz bütün konuşmalarımızda Artvin'in geleceğinin turizm ve eğitimde olduğunu belirttik. Buna göre de bir çalışma sergilemeye çalıştık. Gidiyorken yapılan yatırım, çalışma ve tanıtım faaliyetlerinin karşılığını da bulunduğunu düşünüyorum. 1 milyona yakın turisti Artvin'i tanıştırdık. İngiltere'de bulunan dünya turizm örgütü, dünyada ziyaret edilmesi gereken 100 kent arasına Artvin'i de koydu. Kentlerimize kimlik kazandırma adına bir katkımız oldu. Şavşat Citta Slow unvanı alarak sakın şehir vasfı ile farklı bir uluslararası kimliğe sahip oldu. Bu süreçte kaymakam ve belediye başkanlarımızla proaktif bir yönetim anlayışı sergileyerek ilçelerimizin şekillenmesine katkı sunduk. Acara Özerk Cumhuriyeti yönetimi ile ciddi bir dostluk ilişkisi içine girdik. Bugün turizmde Türkiye kendisinden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı bir düşüş yaşarken, Artvin Sarp Sınır Kapısından bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir artışla yaklaşık 7 buçuk milyon insanın giriş çıkış yaptığı bir kent konumuna gelmiştir" şeklinde konuştu.

        Veda yemeği Vali Cirit'in konuşmasının ardından hediye takdimi ile sona erdi.

        (ZA-ÖS-Y)

        09.06.2016 12:44:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler