Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PASİNLER PATATESİ ERZURUM'DA SYDV'LERCE DAĞITILDI

        MURAT ÇANKAYA

        ERZURUM (İHA) - Pasinler'de çiftçinin elinde kalan patatesin imdadına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yetişti.

        Geçen yılın hasat döneminde patatesin para etmemesinden dolayı çiftçinin elinde kalan patates geçtiğimiz ay Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatı ve Pasinler Kaymakamı Ali Ada'nın girişimleriyle Erzurum'a bağlı 18 ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca alınarak, yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

        Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Tekman, Tortum, Uzundere ve Yakutiye İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıklarınca Pasinler çiftçisinin elinde kalan 326 ton Patatesi satın alarak, Ramazan ayı öncesi yardıma muhtaç ailelere dağıttı.

        Pasinler Patates Üreticiler Birliği Başkanı Hasbi Dursun, "Geçen yıllar olduğu gibi bu güz döneminde de maalesef ki çiftçimizin mahsulü para etmediği için satılmayan patateslerimiz sayın valimizin ve kaymakamlarımızın desteğiyle çiftçimizin elinde kalan patatesleri aldılar. Çiftçimizin yüzü güldü. Sayın valimizden ve kaymakamlarımızdan Allah razı olsun." dedi.

        (MÇ-AA-Y)

        10.06.2016 11:06:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler