Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKANDAN NÜFUS ÇAĞRISI

        - ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ENVER YILMAZ:

        - "ORDU DIŞINDA YAŞAYANLAR NÜFUS KAYDINI ORDU'YA ALDIRSIN"

        - "ORDU'NUN YAZ AYLARINDA NÜFUSU 2 MİLYONU BULUYOR. ANCAK DEVLET BİZE 740 BİN KİŞİLİK ÖDENEK GÖNDERİYOR"

        - "DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ PARASI ALAN 116 BİN 500 KİŞİNİN YARISINDAN ÇOĞU İL DIŞINDA YAŞIYOR. AMA DESTEK ÖDEMESİNİ ALMAK İÇİN ORDU'YA GELİYOR. DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ ALIYORSAN İKAMETİN ORDU'DA OLACAK"

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'nun nüfusunun yaz aylarında 2 milyonu bulduğuna dikkat çekerek, il dışında yaşayan Orduluların ikametlerini Ordu'ya almalarını istedi.

        Başkan Yılmaz, fındıkta Doğrudan Gelir Desteği alan üreticilerin çoğunun il dışında yaşadığına da dikkat çekerek, "Vatandaşlarımız nasıl ki fındıkta doğrudan gelir desteği almak için Ordu'ya geliyorsa diğer hizmetleri almak için de nüfus kaydını Ordu'ya aldırsın" dedi.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 7 bin nüfuslu Kabadüz ilçesinde 2 bin kişilik iftara katıldı. Başkan Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada yaz döneminde il ve yurt dışından gelenlerle Ordu'nun nüfusunun 2 milyon çıktığını, oysa devletten 740 bin kişiye göre ödenek aldıklarını belirtti. Kabadüz ilçesinin nüfusunun kışın 7 bin olduğunu, yazın ise fındık zamanında 30-40 bine çıktığına dikkat çeken Yılmaz, "Bu durum bütün ilçelerimizde aynı. Kış döneminde sorun olmayan yol ve su, fındık zamanı gelince yetersiz kalıyor. Devlet, bize Kabadüz için 7 bin kişiye göre ödenek gönderiyor. Biz ise 30-40 bin kişiye hizmet etmek durumunda kalıyoruz. Bunun çözümü için kayıtlı nüfusun artması gerekiyor. Vatandaşlarımız nasıl ki fındıkta doğrudan gelir desteği almak için Kabadüz'e geliyor, diğer hizmetleri almak için de nüfus kaydını Kabadüz'e aldırsın. Doğrudan gelir desteği parası alan 116 bin 500 kişi var ve bunların yarıdan çoğu il dışında yaşıyor. Devlet, İstanbul ve İzmir'dekine, Kocaeli'ndekine çiftçi ve fındık üreticisi diye para veriyor ama onlar Ordu'da durmuyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatacağız. Doğrudan Gelir Desteği alıyorsan ikametin Ordu'da ve Kabadüz'de olacak" diye konuştu.

        ORDU- KABADÜZ YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

        Ordu-Kabadüz Yolu'nun yapımı için müteahhit firmanın çalışmalara başladığı müjdesini veren Başkan Yılmaz, "Ordu ve Ünye çevre yollarını yapan, Türkiye'nin en büyük müteahhitlerinden biri, yaklaşık 20 km'lik Ordu-Kabadüz Yolu'nu devraldı. Toplam maliyeti 115 milyon lira olan projenin teslim süresi 700 gün ve çalışmalar başladı. İnşallah iki yıldan daha kısa bir sürede tamamlanacak" şeklinde konuştu.

        Kabadüz ilçesine yapılan yatırımların 1'e 40 oranında arttığını belirten Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi kurulmadan önce Kabadüz ilçesine yol ve su için yıllık toplam 800 bin lira yatırım gerçekleştirildiğini şimdi ise Büyükşehir olarak sadece 2016 yılı için suya 19 milyon, yola 14,5 milyon lira yatırım yapıldığını ifade etti.

        Başkan Yılmaz, parasal kaynak ve teknik imkan, iş takibi ile ilgili sıkıntıları olmadığını, ancak uzun süredir devam eden yağışlı havanın yol ve su çalışmalarının aksamasına sebep olduğunu söyledi.

        YOL MEDENİYETTİR, YOL OLMAZSA HİÇBİR YATIRIM OLMAZ

        Başkan Enver Yılmaz, il genelinde yapılan yol çalışmalarında karşılaşılan kamulaştırma sorunlarına da değinerek, "Yolun kenarındaki evin ve yerin parasını devlet zaten veriyor. Siz, yolun yapılmasına itiraz etmiyorum deyin. Bu konuda bazı vatandaşlarımız inat ediyor. 20-30 bin liraya yapılacak evden 350-400 bin lira istiyor. Yangından mal kaçırır misali suistimal etmeye çalışıyor. Yol medeniyettir, yol olmazsa hiçbir yatırım olmaz" ifadelerini kullandı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Kabadüz programına Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal, AK Parti İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve yaklaşık iki bin vatandaş katıldı.

        (MAK-SLH-Y)

        11.06.2016 15:17:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler