Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ILICALI, ARZU'NUN AKILLI TELEFON RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

        ERZURUM (İHA) - Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Olur'un Kaledibi Köyü'nde ikamet eden Arzu Uygur isimli engelli vatandaşı ziyaret etti. Samimi diyalogların yaşandığı ziyaret sonrasında Ilıcalı'nın Arzu'ya bir de sürprizi vardı.

        Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un Olur İlçesi Kaledibi Köyün'de yaşlı anne ve babasıyla yaşayan Arzu Uygur'un evine misafir oldu. İlkokul eğitiminin ardından geçirdiği menenjit hastalığı sonrasında konuşma yetisini kaybeden, ellerini ve ayaklarını kullanamaz hale gelen 35 yaşındaki Arzu, Mustafa Ilıcalı'yı karşısında görünce mutluluğunu mesajlara döktü. Sadece işaret parmağını hareket ettirerek tablet ve telofan kullanan Arzu Uygur zekasıyla görenleri kendine hayran bıraktı. Ailesiyle ve arkadaşlarıyla da mesaj yoluyla iletişim kurduğunu belirten Arzu Uygur, mevcut telefonunda whatsapp uygulaması olmadığı için sevdikleriyle rahatça iletişim kuramadığını ifade etti. Bunun üzerine Mustafa Ilıcalı, Arzu'ya akıllı telefon alacağının sözünü vererek Uygur ailesinin evinden ayrıldı. Ilıcalı, Olur ve Şenkaya ziyaretlerinin ardından verdiği sözü yerine getirerek Arzu'nun akıllı telefon hayalini gerçekleştirdi. Ilıcalı, aldığı telefonu, genç kıza hediye etti.

        Arzu ile Kaledibi Köyü'nün telefon hatlarındaki aksaklıklar sonucunda tanıştıklarını söyleyen Ilıcalı, "Köyün telefonları çekmiyordu, yetkililere söyledim, buradaki arızayı gidermek için geldiklerinde Arzu ile tanışmışlar. Bana Arzu'dan bahsettiler. Bende Arzu'nun telefon numarasını istedim. Sonra mesajlaşmaya başladık. İhtiyaçlarını sordum, internetim yok dedi. Kaymakamımızı aradım hemen halledelim dedim, onlar halledildi. Kısa zamanda geleceğimin sözünü verdim. Ramazanın ilk günü nasip oldu geldim. Ben buraya Arzu kardeşimizi ziyaret için geldim. Milletvekili kimliğimle değil, Mustafa Ilıcalı olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Ben arzuyu manevi kızım ilan ettim." dedi.

        Anne ve babasından Arzu'nun ihtiyaçlarını öğrenen Ilıcalı, her ay düzenli olarak Arzu'nun hesabına bir miktar para yatıracağını ifade etti. Ayrıca Arzu'yu tebrik eden Ilıcalı, "Ben böyle bir mesaj şekli böyle bir üslup görmedim, bütün imla kurallarına dikkat ederek güzel bir dille ifade ediyor kendini. Arzu'nun anne ve babasına da teşekkür ediyorum, ona çok güzel bakıyorlar." diye belirtti.

        Ilıcalı yeni telefonla, Arzu'yla birlikte selfie çekilmeyi de ihmal etmedi. Mutlluluğu gözlerinden okunan Arzu, yazdığı mesajlarla Mustafa Ilıcalı'ya teşekkür ederek Ilıcalı ile artık Whatsap yoluyla da mesajlaşacağını belirtti.

        (ERZ-AT-Y)

        11.06.2016 17:03:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler