Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞBAKAN ESKİ YARDIMCISI ERSÜMER EZİNE'DE İFTAR VERDİ

        EROL GÜNGÖRDÜ

        ÇANAKKALE (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde düzenlenen 33. Geleneksel iftar da merkez sağda yeni bir partinin net mesajını verdi. Ersümer, "siyasetin kilitlenmesinin nedeni merkez sağda bir partinin olmamasındandır" dedi.

        Anavatan Partisi'nde 33 yıl önce Mustafa Cumhur Ersümer'in İl Başkanlığı döneminde başlatılan partililerle iftar geleneği sürdürülüyor. Geleneksel iftar, 57. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer'in katılımıyla bu yıl Ezine ilçesinde devam etti. Ezine Yanmazlar Opet Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen iftarı Alaittin Ceyhan organize etti. Çanakkale ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu iftarda Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer sevgi seli ile karşılandı. Ezine'de düzenlenen iftara ANAP eski il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları, partililer katıldı. 34. iftarın Çanakkale merkezde 35. iftarın ise Eceabat ilçesinde yapılacağı açıklandı. İftara Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder'de katıldı.

        Ersümer, iftardan sonra yaptığı konuşmada Çanakkale yerelini ve ülke gündemini değerlendirip Türkiye'de siyasetin kilitlenmesini merkez sağda bir partinin olmamasına bağladı. Ersümer, "Yeni bir parti olabilir mi? İhtiyaç olduğu açıkça belli. Gül ve arkadaşları ya da MHP'den ayrılmalar mı olur? Çeşitli senaryolar var. Fakat siyasetin kilitlenmesinin nedeni merkez sağda bir partinin olmamasındandır" dedi. Salonda ışıkların karartılmasıyla birlikte iftara katılanlar üzerinde 'Ersümer' yazılı el lambalarını yakarak merkez sağ partinin ilk işaretini Çanakkale'den verdiler. Ersümer, "Biz Çanakkale'de ayrılmaz bir ekibiz. Bu oluşumda kurucu il başkanı olmak için görev talep ederim. Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Çanakkale gezip ülkemiz için en iyisini yapmak için mücadele ederiz" dedi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, "33 yıldır gidiyoruz, nereye gittiğimize bakmıyoruz. Çünkü biz bu yolun yolcusu olarak nereye gittiğimizi biliyoruz. Çanakkale'nin bir taşına dünya kurban olsun. Biz gün geldi Bakü-Ceyhan, Azerbaycan, Mavi Akım altında olan imzamızla gurur duyduk. Şimdi övünerek söylüyorlar. Türkiye'nin cebinden 1 lira çıkmadan hala enerjinin en önemli bölümünü bizim bıraktığımız santraller ile karşılıyorlar. Kabul edilen tartışılmayan bir şey var. Çok büyük hizmetler ANAP'le, Ersümer'le geldi diyorlar. Burada hepimizin emeği, katkısı var. Çanakkale'nin her yerine gittik. Yanlış anlaşılmasın ben yapılanları görmezden gelmiyorum. Yapılana da elimizden geldiğince destek veririz" diye konuştu.

        Ülkedeki siyasi durumu ve halkın taleplerini değerlendirerek konuşmasını sürdüren Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, kamuoyu yoklamalarında vatandaşın bağlık, eğitim, para pul demediğini aksine terör dediğini söyledi. Ersümer, "Ateş düştüğü yeri yakıyor ve Türkiye yanıyor. Daha sonra hayat pahalılığı, işsizlik, özgürlükler, demokrasi, anayasa ve başkanlık sistemi geliyor. Bakın 1 yılda 1002 fidan kaybetmişiz. Artık bu terör sona ersin diyor milletimiz" şeklinde konuştu.

        Ekonomi, tarım, AB ile ilişkiler, dış politika konularını örnekler vererek anlatan ve 'karanlık' dönem değerlendirmesi yapan Ersümer "17-25 Aralık dosyasında bu işlerin mucidi tutuklandı. Eğer bu dosya açılırsa maalesef 1. sırada yer alırız. Ben 37 iddiadan yargılandım, beraat ettim aklandım. Şimdiki olay 'milli' de değil" dedi…

        Konuşmasının sonunda ayakta alkışlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer birlikte fotoğraf çektirmek isteyenlerin hücumuna uğradı. Ersümer, "dayanışma, dostluk, vefa hepsi bir arada. İşte Çanakkale ve Çanakkale sevgisi. Kimse bizi yıldıramaz, yıkamaz. Çünkü biz nereye gittiğimizi iyi biliyoruz" dedi.

        (GD-ONR)

        13.06.2016 09:42:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler