Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORAN KALKINMA AJANSI REKORA KOŞUYOR

        - ORAN'DA HEDEF 1 KOY 20 KAZAN

        - 3 AYDA 5 BİN 500 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

        KAYSERİ (İHA) - Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı tarafından Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta Mart ayından bu yana 5 bin 500 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.

        ORAN ve KOSGEB Kayseri, Sivas ve Yozgat il müdürlükleriyle birlikte yürütülen 'uygulamalı girişimcilik' eğitimlerinde 3 ayda tam 5 bin 500 kişiye ulaşıldığı açıklandı. ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğince yapılan açıklamada 3 şehri kapsayan Oran Kalkınma Ajansı bünyesinde 2016 yılında 6 bin 500 kişiye uygulamalı girişimcilik belgesi verilmesi öngörüldü. Gelinen noktada ORAN Kalkınma Ajansı verilerine göre, Mart ayında başlayan eğitimler sonrasında ilk üç ay içinde toplam hedefin yüzde 84'üne ulaşıldığı açıklandı.

        ORAN'DA HEDEF 1'E 20 KAZANMAK

        Mart ayından bu yana 5 bin 480 kişiye sertifika verildiğini belirten ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, "Girişimcilik eğitim programlarında işletme oranı ilk yıl yüzde 15'ler ve ilk 5 yılda ise yüzde 30'lar dolayında. Bu yıl hedefimiz bu eğitimler sayesinde KOSGEB'den ortalama 50 bin TL alan 1000 işletmenin kurulması. Sadece bu yıl için bu eğitimler sayesinde 50 milyon TL kaynak harekete geçirilmiş olacak. Bu işletmelerin ilk 3 yıl içinde yüzde 80'i kapansa bile toplamda net 10 milyon TL'lik işletmeler faaliyetine devam edecek. Toplamda 500 bin TL'ye mal olan bu eğitimler ile net 20 kat kazanım elde edilmesi sözkonusu." diye konuştu.

        EN GENİŞ HİZMET BÖLGESİ ORAN'DA

        Kalkınma ajansları arasında yüzölcümü olarak en geniş alanın kendi bölgeleri olduğuna dikkat çeken ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, TR72 Bölgesinde yer alan 47 ilçenin tümüne Girişimcilik Eğitimleri konusunda fırsat eşitliğini sunmak için çaba gösterildiğini söyledi. Taşçı sözlerini şöyle sürdürdü:

        "58 bin kilometrekare olan Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip bölgemizde, en uzak Gölova, Çekerek, Sarız, Gürün, Aydıncık, Yahyalı gibi ilçelerimizde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile KOSGEB Kayseri İl Müdürümüz Sayın Ahmet Özbekler, Sivas İl Müdürü Sayın Bahattin Ünal, Yozgat il Müdürü Sayın Mustafa Işık'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği sayesinde bu başarıyı yakaladık." dedi.

        YOZGAT GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNDE TÜRKIYE'DE İLK SIRADA

        Bunun yanı sıra, girişimcilik eğitimlerine en büyük ilginin Yozgat'ta olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Kamil Taşçı, "Verdiğimiz eğitimlerde Yozgat Türkiye'de ilk sıraya yerleşti. Bu sene için belirlediğimiz bin 500 hedefini geçen ay aştık ve Yozgat'ta girişimcilik sertifikası alan girişimci aday sayımız 2000'i geçti. Nüfusa oranla Yozgat'ın girişimcilik eğitimlerinde 1 numara olduğunu söyleyebiliriz. Yerelde inanılmaz bir taleple karşılaştık. Aynı durum, Yozgat'ta proje başvurularında da ortaya çıktı. Yozgat'ta proje başvuru sayısı da 51'den 78'e yükseldi. Son 5 yıllık ortalama 46 düzeyinde. Yozgat'ta TÜBİTAK Ar-Ge Proje Eğitimleri de veriyoruz. Kadın girişimciler için talebi karşılamak üzere ayrı gruplar oluşturuyoruz. Nitelikli Tarımsal Girişimcilik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanında Girişimcilik, Tekno-Girişimcilik, hizmet sektörü ve diğer alanlarda daha hedef odaklı eğitimler verilmesi öngörülüyor." ifadelerini kullandı.

        KAYSERİ'DE, GİRİŞİMCİLİKTE HEDEF GENÇ KUŞAK

        Genel Sekreter Kamil Taşçı, Kayseri'de girişimcilik eğitimlerinde gençlerin katılım oranının düşük olduğunun da altını çizdi. Gençlerin eğitimlere katılımını artırmak için üniversite öğrencilerine yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimleri vereceklerini kaydeden Genel Sekreter Kamil Taşçı, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Kayseri zeki ve girişimci bir kentimiz fakat Y kuşağı olarak adlandırabileceğimiz yaklaşık 430 bin'lik genç nüfusta girişimcilik düşük düzeyde. Erciyes Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde talep eden üniversite öğrencilerine Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri vereceğiz. Ayrıca yaptığımız bir başka çalışma ile, Abdullah Gül Üniversitesi ile Çocuk Girişimciliğini destekliyoruz ve şu an pilot uygulamada 25 olan Çocuk Girişimci eğitimi alan çocuklarımızı sayısını İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile işbirliği halinde nicelik ve nitelik olarak daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Bu güne kadar elde ettiğimiz başarıyı ajans birim başkanları ve uzmanlarımızın özverisine borçluyuz,hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta hizmet etmek bizim için gurur vesilesidir."

        (SK)

        15.06.2016 10:39:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler