Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KULP'TA İPEK BÖCEĞİ KOZA ALIMLARI BAŞLADI

        MUHSİN TAŞ

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Kulp Kaymakamlığı ipek böcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi'nde, 2016 yılı üretim sezonu hasadı başladı.

        Bu üretim sezonunda Kulp ve Kulp ilçesine bağlı köylerde 640 üreticiye ücretsiz olarak bin 682 kutu ipek böceği larvası dağıtıldı. Üreticiler yaklaşık kırk günlük gelişme evrelerini tamamlayan ipek böceği yaş koza hasadına başladı ve iki haftalık süre zarfında yaklaşık 30 tona yakın yaş koza alımı yapıldı. Daha önceleri koza birliklere verilen kozalar iki yıldan bu yana Kulp Kaymakamlığı üstlenerek almaya başladı. Üreticilerin kozalarını teslim almak üzere Kulp Kaymakamlığı bünyesindeki yetkililer, merkez Yeni Mahalle'de Kulp Belediyesi'nin yapmış olduğu ve henüz faaliyete geçmeyen Kapalı Sebze Pazarı alanında toplama merkezi oluşturdu. Kulp ilçesi ve çevresindeki köylüler kozaların tamamı toplandıktan sonra Kulp Kaymakamlığı tarafından alınan yaş koza bedelleri kilogram fiyatı 45 TL'den üreticilere ödenecek. Bu yıl Kulp'ta yaş koza üretiminde yaşanan olumsuz hava koşulları yüzünde rekoltenin düşüş yaşanması nedeniyle 45 ile 50 ton yaş koza alımı bekleniyor.

        (MT-AKK-AKK-Y)

        16.06.2016 13:04:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler