Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKYAD'TAN 700 AİLEYE YARDIM

        HÜSEYİN TÜRKOĞLU

        ADIYAMAN (İHA) - Merkezi İstanbul'da bulunan Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği (AKYAD), Adıyaman'ın ve ilçesinde yardıma muhtaç 700 aileye kumanya yardımında bulundu.

        AKYAD'ın öncülüğünde İstanbul'da yaşayan çeşitli iş adamlarının desteğiyle yardıma muhtaç aileler için nakdi para toplandı. Toplanan nakdi paralar ile 700 kumanya paketi hazırlandı. Hazırlanan kumanya paketleri çeşitli araçlara yüklenerek Adıyaman'a getirildi. Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerinde yaşayan yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

        Yapılan yardımlar ile ilgili bir konuşma yapan AKYAD Başkanı Orhan Güzelaydın, "İstanbul'dan geliyoruz. AKYAD Derneği olarak daha öncede Adıyaman'da ve Kahta'da çeşitli faaliyetlerde bulunduk. İstanbul'daki iş adamlarımızla Adıyaman'da yardıma muhtaç aileler arasında bir köprü olmayı tercih ettik. Bizim daha önce de her yıl iftar programlarımız vardı. Bunu bütün STK'lar yapıyor. Saygı duyuyoruz. Ama biz bu sene bunun dışına çıkmak istedik. Biz çünkü iftarlarda sürekli birbirimizi ağırlıyorduk. Çünkü garibanlar o iftar sofralarına oturamıyordu. Dernek yöneticileri hep birbirlerini ağırlıyordu. Biz AKYAD olarak iftar programlarının yerine bu sene Adıyaman'daki yardıma muhtaç insanlara kumanya yardımı yapmayı düşündük. Yardım kumanyalarının toplanmasında katkıda bulunan bütün iş adamlarına teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak 700 tane kumanya ile geldik. Adıyaman Merkez'de dağıtıp Kahta İlçemize geldik. Burada Sincik ve Gerger ilçelerinin kumanyalarını yolladık. Bundan sonraki aşamada Kahta İlçe Merkezi ve Köylerinde yardıma muhtaç insanlara kumanyalarını teslim edeceğiz. Ümmet bilincine sahip insanlarız. Yardımlarımızı bu bilinci ile yapıyoruz. Kahta'da yoğun bir şekilde Suriyeli kardeşlerimiz var. Onları da unutmadık. O kardeşlerimizi de unutmadık. Bir bölümünü de Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere dağıtımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

        (HT-AHM)

        18.06.2016 10:51:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler