Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN BALTACI: "RAMAZAN, İYİLİKLERİN HAKİM OLDUĞU BİR AY"

        - ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİ İFTARDA BULUŞTURDU

        - ESKİ SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU, ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ'NİN VERDİĞİ İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

        MUSTAFA BİÇER

        İSTANBUL (İHA) - Şehit yakınları ve gazileri iftar yemeğinde ağırlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Ramazan, insanların manevi duygularının artarak yükseldiği ve hakikaten kötülüklerin engellendiği, iyiliklerin hakim olduğu bir ay" dedi. İftar davetine eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

        Ramazan ayında vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Arnavutköy Belediyesi, bu kez şehit yakınlarını ve gazileri iftar yemeğinde ağırladı. Arnavutköy Belediyesi Bolluca Ek Hizmet Binası'nın bahçesinde düzenlenen iftar programına eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

        MÜEZZİNOĞLU'NDAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

        Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Müezzinoğlu, "Bu millet büyük millet. Bu milletin önüne tuzak kuranlar. 150 yıldır bu milletin kardeşliğini bozmak isteyenler, ayrıştırmak isteyenler,  bu milletin gelecek kaderiyle oynamak isteyenler 150 yıldır oldu, olmaya devam ediyor. Bugünlerde yine ülkemizde şehitlerimiz var. Rabbim şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Ailelerine yakınlarına sabırlar versin. Milletimizin başı sağ olsun. Geçtiğimiz günlerde Arnavutköy'de de bir şehidimiz oldu ve emniyet müdürümüz de yaralı Rabbim ona şifa versin" dedi.

        Türkiye'nin büyük hedeflerinin var olduğunu ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, "Dünya milletleriyle yarışta tarihi geçmişte nasıl olduysak tarihi gelecekte de var olma iddiası olan bir milletin mensuplarıyız. Bize bu umudu veren bize bu güveni veren şehitlerimizdir, gazilerimizdir. Bugün içerisinde bu şehitlerimizin ve gazilerimizin asla canlarını çekinmeden feda ediyorlar. Dolayısıyla bu sofralarda bize düşen o insanların hak ve hukukuna sahip çıkarak onların vatan için canlarını feda ederken bizde vatan için canımızı feda etmeye her an hazır olduğumuzu da göstererek ama bu vatanın daha iyi olması bu milletin yarınlara daha güvenle bakması için gece gündüz çalışarak onların hak ve hukukunu korumak bu milletin başını dünya milletleri karşısında dimdik tutabilmektir" ifadelerini kulladı.

        "RAMAZAN, İYİLİKLERİN HAKİM OLDUĞU BİR AY"

        Ramazan ayının manevi ruhuna dikkat çeken Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Ramazan ayı güzel bir ay. Hepimizin her akşam bir yerlerde bu güzel ayın, bu kutsal ayın, bu mübarek ayın faydalarını toplumsal olarak, ferdi olarak gördüğümüz bir ay. İnsanların manevi duygularının artarak yükseldiği ve hakikaten kötülüklerin engellendiği iyiliklerin hakim olduğu bir ay olarak geçmişten günümüze hep hatıralarımızda Ramazan ayı" dedi.

        Başkan Baltacı, yaşanan terör olaylarına değinerek, "Tüm şehitlerimizi özellikle önceki gün menfur bir saldırıda şehit olan değerli polis kardeşimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Allah gani gani rahmet etsin. Makamları, mekanları cennet olsun. Gazi yakınlarımız yanımızda. Onlara da bu ülke için, bu devlet için,bu millet için, geleceğimiz için canlarını seve seve feda edebilecek şekilde ortaya koyduklarından dolayı da minnet duygularımızı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-FD-AŞ-Y)

        18.06.2016 12:09:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler