Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ İMAMLARI SAHURDA BULUŞTURDU

        MEHMET BAŞA

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte camilerdeki görevlerinden dolayı aileleriyle iftar yapamayan imamları sahur programında bir araya getirdi.

        On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam farklı bir mahallede iftar veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu kez ilçedeki camilerde görev yapan din adamlarına yönelik anlamlı bir etkinliğe imza attı. Özellikle iftar saatindeki görevleri nedeniyle camide olmaları gerektiği için aileleriyle birlikte iftar yapamayan din adamları belediyenin düzenlediği sahur programında bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı'nda düzenlenen etkinliğe ilçedeki camilerde görevli 132 imam ve müezzin katıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da din adamlarıyla birlikte sahur yaptı.

        "RAMAZAN AYINI YOĞUN GEÇİREN DİN GÖREVLİLERİMİZLE SAHUR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİK"

        İmamlarla sahur yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Ramazan bizlere bereketli ve hareketli bir süreç yaşatıyor. Ramazan ayında özellikle din görevlilerimizin programları çok yoğun oluyor. Akşam iftar saatiyle başlayıp, sabah top atılıncaya kadar hocalarımızın işleri sürüyor. Bu süreçte hocalarımızla birlikte iftar yapma imkanı bulamıyoruz. Hem iftar öncesi hazırlıkları, iftar zamanı ve teravih derken oldukça yoğun bir tempo ile Ramazan'ı geçiriyorlar. İstedik ki iftarda ve sahurda evine gidemeyen hocalarımızla şöyle güzel bir yaz gününde, serin ve güzel bir mekanda sahur programında bir araya gelelim dedik. Kaymakamımız, müftümüz ve din görevlilerimizle birlikte bir sahur programı tertip ettik. Burada da onlarla hasbihal ediyoruz" dedi.

        SAHUR PROGRAMINA KATILAN İMAMLAR, GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

        Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan ayını yoğun bir çalışma ortamında geçiren din görevlilerine yönelik düzenlediği sahur programı imamları mutlu etti. Sahur programına katılarak mutluluğunu ifade eden Gaziosmanpaşa Azizler Cami İmamı Abdullah Hamza, "İftar vaktinde ezan okuyoruz ve camilerde cemaat oluyor. Sahur bizim için en uygun vakitti. Bizi böyle bir ortamda topladıkları için tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. Sahur programından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Akif Ersoy Cami İmamı İsmail Kuş ise, "Ramazan ayında kardeşlerimizle bir araya geliyoruz ve Ramazan'ın ruhunu feyzini hissediyoruz. İftarlarda olamıyoruz ama sahurda böyle bir organizasyonda bizi buluşturdukları için çok teşekkür ederiz. Devamını bekleriz inşallah" şeklinde konuştu.

        (MB-EY-Y)

        20.06.2016 09:05:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler