Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TGF YÖNETİM KURULU TOPLANTISI AFYONKARAHİSAR'DA YAPILDI

        GÖKTEN CEYLAN

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu 17-18 Haziran tarihleri arasında Afyonkarahisar'da toplandı. Toplantı verilen iftar yemeği ile sona erdi.

        TGF'nin termal bir otelde gerçekleştirilen gala yemeğinde konuşan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, yerel basının sorunlarının her geçen gün arttığını ifade ederek sorunların çözümü noktasından siyasilere seslendi. Basın sektöründe kent genelinde 300'e yakın çalışanın olduğunu hatırlatan Başkan Güzbey, "Biz burada ilk kez sizleri Afyon'da topladık ve TGF'nin Başkanı Afyon'lu bizim hemşerimiz, gurur kaynağımız kendisine de bundan sonraki yaşantısında da başarılar diliyoruz. Afyonkarahisar merkezde şu anda bildiğiniz üzere 9 gazetemiz var, 7 radyomuz, 2 televizyonumuz var ve ilçelerimizde de önemli bir basın potansiyeli var. Bugün burada Sandıklı, Sinanpaşa, Dinar, Bolvadin, Şuhut ve Emirdağ'dan gelen gazeteci arkadaşlarımız var hepsinin birçok programı olmasına rağmen bizleri kırmayarak geldiler kendilerine de hoş geldiniz diyorum inşallah bundan sonra da teşviki mesailerimiz artarak devam edecek. Afyonkarahisar'da şu anda faal olarak çalışan ilçelerimiz ile birlikte 300 civarında gazeteci var ve bunların hepsi gururla ifade edelim ki, sigortalı ve hepsi de basın sigortalı fakat son zamanlarda basınımızın sadece kent merkezinde ya da il genelinde olduğunu düşünmemek lazım, ilçelerimizdeki gazetelerimiz de sıkıntılar çekmekteler. Zaman zaman kendileri ile görüştüğümüzde gerek kadro açısından, gerek ilan yetersizliği açısından gerekse bazı Belediyelerin ilanlarını gazetelerde yayınlatmayarak farklı şekilde ilanlarını yayınlattıkları halindeki şikayetleri bizlere iletmekteler. Bu konuda bizler zaman zaman Federasyona gerekli bilgileri vermemize karşın maalesef Basın İlan Kurumu tarafından herhangi bir çözüm sağlanabilmiş değil" diye konuştu.

        "GERÇEKTEN TÜRKİYE'DE ANADOLU BASINININ DURUMU BİR FACİA"

        TGF Başkanı Yılmaz Karaca ise konuşmasında basın çalışanların ve sektörün sıkıntılarının iyileştirilmesi gerektiğini işaret ederek, "Bu mübarek günde Gazeteciler Federasyonunun yönetim kurulunu burada toplanması yönünde verilen destek için. Sayın Mehmet Emin Güzbey gerçekten önemli konulara değindi. Bende o konular ile ilgili çalışmalarımızın detayları hakkında bilgi vermek istiyorum. Tabii haklı olarak tepki gösterdi fakat şuna inanın ki, son 6 ay içerisinde iki seçim oldu ben 8 ay önce göreve geldim. Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a geniş kapsamlı bir rapor verdik. Gerek resmi ilanlar ile ilgili, gerek televizyonlar ile radyolar ile ilgili geniş kapsamlı bir rapor verdik fakat arkasından gene bir seçim geldi ve tam görüşmeler sürerken Başbakan değişti. Dolayısı ile bundan sonra istikrarlı bir, hükümetin devam edeceğine inanıyoruz, çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Gerçekten Türkiye'de Anadolu Basınının durumu bir facia. Ancak sorunların çözümü için el birliği ile hareket edip, sıkıntılarımız gidermek için her konuda bir birimize destek olmalıyız" dedi.

        Gerçekleştirilen programa AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYGM) Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Etkinliğin sonunda geçmiş dönemlerde AGC Başkanlığı yapan Arif Yağcı ve Başkan Karaca'ya günün anısına birer plaket verildi.

        (GC-

        20.06.2016 11:16:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler