Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEFERİHİSAR ZEYTİNYAĞI ARTIK MİGROS-MAKRO CENTER'DA

        İZMİR (İHA) - Seferihisar zeytinyağı, imzalanan protokolle aracısız bir şekilde Migros-Makro Center raflarında yer alacak.

        Seferihisar Belediyesi'nin "Başka bir tarım mümkün" iddiasıyla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Beyler köyünde restore edilen zeytinyağı fabrikasında bu yıl ilk kez zeytinyağı üretim faaliyeti başlandı. Anıt ağaçlardan sıkılan zeytinyağları, çok ses getiren ve çok yüksek satış rakamlarıyla gerçekleşen bir müzayede ile tüketiciyle buluşturuldu. Ardından, belediyenin açtığı Seferihisar ve Sığacık bakkallarında satışa başlandı, zeytinyağları büyük beğeni topladı. Migros Pazarlama Grup Müdürü Cavit Metin'le imzalanan protokolle de, ilk etapta bin şişe için satış anlaşması yapıldı. Böylece, "Tatlı Tarhana"dan sonra, Seferihisar zeytinyağı da Türkiye'ye sunulacak ve satışın başarısına göre daha çok tüketiciye ulaştırılmak üzere protokol miktarları artırılacak. Protokol üreticinin ürününün değerlendirilmesi konusunda yepyeni bir kapıyı açmış olacak. Aracısız bir şekilde Migros- Makro Center raflarında yer bulacak zeytinyağları, doğrudan doğruya üreticiye gelir olacak.

        "GURUR DUYUYORUZ"

        İstanbul'da imzalanan protokolde açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Migros-Makro Center raflarına girmek ürünümüzün kalitesinin göstergesidir. Üreticiden tüketiciye en kısa yoldan ulaşacak zeytinyağımız hem üretici hem de tüketici için kazanç demektir. Hep söylediğimiz gibi, üreticinin tarlasıyla tüketicinin sofrası arasındaki bağ çok önemlidir. Bu bağı bir kez daha güçlendirdiğimiz için çok sevinçliyiz ve gurur duyuyoruz. Migros yöneticilerine gösterdikleri iyi niyet ve anlayış nedeniyle de çok teşekkür ediyorum" dedi.

        21.06.2016 11:33:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler