Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜKŞEHİR, GÖLET YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, tarımsal sulama altyapılarını güçlendirmek amacıyla gölet yapım ve onarım çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çermik'in Akçörten Mahallesi'nde sulama ve hayvansal amaçlı 12 metrelik göletin yapımına başladı.

        Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, geçmişte İl Özel İdaresi ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan; ancak daha sonra kullanılmaz hale gelen göletleri onarmaya ve yeni göletler inşa etmeye devam ediyor. Geçen yıl Çınar'da Ovabağ Sulama Göleti'ni yapan, Ergani'nin Akçoban, Demirli ve Çoşkun Mahallesi'ndeki göletleri onaran Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, bu yıl Çermik Akçörten Mahallesi'nde yeni gölet yapımını, Ergani ile Çınar'da ise gölet onarım çalışmalarını sürdürüyor. Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ziraat mühendislerinden Gülbahar Tunç yaptığı açıklamada, kırsal mahallelerde geçmişte yapılan göletlerin onarıldığını ve talep üzerine yeni göletler yapıldığını belirtti. Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için tarımsal sulama altyapılarının güçlendirilmesi ve yenilenmesi gerektiğini ifade eden Tunç, geçen yıl yapılan çalışmaları hatırlattı, bu yıl yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeni gölet yapımı ve onarımı için çok sayıda talep geldiğini dile getiren Tunç, Çermik ilçesi Akçörten Mahallesi'nde sulama ve hayvansal amaçlı 12 metre yüksekliğinde göletin inşasına başlandığını ifade etti.

        GÖLETTEN BİNLERCE HAYVAN FAYDALANACAK

        Akçörten'de yapılacak göletten 20 bin hayvanın faydalanacağını dile getiren Tunç, Ergani'nin Karaburçak Mahallesi'nde 2 bin 600, Kaysan Mahallesi'nde 2 bin 500 ve Çınar'ın Danışır ile Bulutçeker Mahallesi'nde 5 bin 500'e yakın hayvanın faydalanacağı göletleri ise onaracaklarını söyledi. Tunç, Çınar'daki göletin 100 dekar tarım alanının sulanmasında da kullanılacağını kaydetti.

        13 MAHALLEYİ KAPSAYAN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

        Kırsal mahallelerde sulama tesisi, sulama bendi ve su alma havuzları oluşturulmaya başlandığını belirten Tunç, Kulp, Dicle, Silvan, Hani, Çermik ve Ergani'de 13 mahalleyi kapsayan çalışmalara başlandığını açıkladı. Tunç, sulama tesisi, sulama bendi ve su alma havuzları oluşturulmasıyla binlerce dekar arazinin sulu tarıma kavuşacağını sözlerine ekledi.

        (EK-AKK-Y)

        21.06.2016 17:45:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler