Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PENDİK BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞ MEMNUNİYETİ TESCİLLENDİ

        MURAT AKIN

        İSTANBUL (İHA) - Pendik Belediyesi'nin vatandaşlara yönelik yaptığı hizmetlerin kalitesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ISO10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi ile tescillendi. Belge, düzenlenen törenle TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz tarafından Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'e teslim edildi.

        Daha önce Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi alan Pendik Belediyesi, vatandaş odaklı yaptığı uygulamalarla bu kez TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgesi de almaya hak kazandı.

        Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "2011 yılından beri Pendik Belediyesi bütün süreçlerini dijital ortama almış kağıdı ortadan kaldırmış bir belediyedir. Elbette burada işlem hızımızın artması vatandaşın taleplerinin daha çabuk karşılanmasını arzu etmemizin yanında yönetilebilirlik açısından ölçülebilen bir belediye olma gayretimiz var. Biz artık her şeyi gerçek anlamda ölçebiliyoruz" dedi.

        Başkan Şahin konuşmasının devamında, "1998 ya da 1999'da ilk defa kalite belgesi aldığımızda kalite güvence sorumlusu bendim Pendik Belediyesi'nde. Pendik Belediyesi o günlerde bu günlere kalite yolculuğunda hiç esnemeden hep aynı hassasiyetleri ortaya koyarak sadece yazılı belge üstünde bırakan değil gerçek anlamda hayata geçiren bir belediye oldu" ifadelerini kullandı.

        Bundan sonra belediye olarak kalite standartları noktasında var olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Şahin, konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkür etti.

        "BELEDİYE ÇALIŞANLARINI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM"

        TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz ise yaptığı konuşmada, "Sayın Başkanı dinlerken yönetim sistemlerindeki bir takım elemanları doğru ve yerinde kullandığını görünce açıkçası heyecanlandım. Gerçekten siyaset kurumundan gelip devletin belediyecilik anlayışının başında bu derecede yönetim sistemlerinin içselleştirmiş başkanlarımızı görmek bizleri son derece memnun ediyor. Böyle bir belge almaya çalışan belediye çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum. Başkanımızı da aynı şekilde gönülden tebrik ediyorum" dedi.

        Korkmaz, "Türk Standartları Enstitüsü milli bir kuruluşumuz. Tek standart kuruluşumuz. Aynı zamanda standartlara uygun hizmet ve ürün üretilmesi konusunda da uygunluk değerlendirmesi yapan ülkemizin en önemli kuruluş. Bu alanda tek değiliz. Ama bilinçli olan kamu çalışanlarımızın kamu yöneticilerimizin, özel sektör çalışanlarımızın Türk Standartları Enstitüsü'nü seçmesinin ana nedeni bu anlamda işini titizlikle yapmaya çalışmasıdır" ifadelerini kullandı.

        Konuşmalarının ardından Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'e TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgesi'ni takdim eden TSE Başkanı Korkmaz, bir de plaket sundu. Başkan Şahin, belgenin gururunu Başkan Yardımcısı Sami Divleli, Strateji Geliştirme Müdürü Abdülkadir Coşkun ve bölüm çalışanlarıyla paylaştı.

        (MA-HB-SO-Y)

        22.06.2016 09:55:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler