Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK PROJE

        - BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE "ENGELLİLERLE VAKİT GEÇİRME" MADDESİ EKLEDİ

        SERDAL ALTINTEPE

        İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Belediyesi, çalışanlarının toplu iş sözleşmelerine "Engellilerle haftada 2 tam gün birlikte vakit geçirme" hükmü ekledi. Hüküm gereği belediye çalışanları bir günlük mesai ve bir günlük izinleri engelli bir bireyle geçirecek. Engelli bireylere olan hassasiyetiyle bilinen Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, örnek gösterilecek bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye çalışanlarının toplu iş sözleşmelerine engelli vatandaşlarla ilgili bir hüküm eklendi. Hüküm gereği bir belediye çalışanı bir günlük iş mesaisi ve bir günlük izin günü olmak üzere toplam iki tam günü engelli bir bireyle geçirecek.

        Konuyla ilgili KalDer'in hazırladığı sunumda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hükmün detayları hakkında bilgiler verdi. Engellilerle ilgili bilincin talimatla kazanılamayacağını ifade eden Hazinedar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        "Toplu iş sözleşmelerimize engellilerle ilgili bir madde koyduk. İki gün her çalışanımız, engellilerle ilgili ve toplumsal yaşama dair onlarla ilişkili bilinci artıracak. Bir idarecinin, belediye başkanının, liderin talimat vermesiyle olmuyor bazı şeyler. Onun kadrosunun ve ekibinin ve bütün arkadaşlarının bu bilince sahip olması gerekiyor. Bu bilinç talimatla enjekte edilebilir bir şey değil. Bunu da yapmak için toplu iş sözleşmelerine bir hüküm koyduk. Dedik ki, her çalışanımız işçisinden park bahçelerine kadar her biri iki günü engellilerle beraber geçirecek. Bir engelliyi mahallesinden, komşusundan, akrabasından alacak. Çeşitli uygulamalar belli. İki günün birisini ben veriyorum. Yani kendi mesaisinden harcamıyor belediye mesaisinden harcıyor. Diğeri de kendi özel mesaisinden. Ne yapacak? Bir gün müzeye gidecek, tiyatroya gidecek, engellilerle ilgili bir etkinliğe katılacak, onunla yemek yiyecek. Belirledik bu süreçleri. Bunları yapmadığı takdirde uygulanacak müeyyideleri de belirledik."

        "YAŞAMI PAYLAŞACAKSINIZ"

        Başkan Murat Hazinedar, belediye başkanlığı yapmadan önce bu hükmü kendinin uyguladığını hatırlattı. Engellilerle beraber vakit geçirerek ne hissettiklerinin daha iyi anlaşılacağını ifade eden Hazinedar, "Siz bir engelliyle 2 tam gün geçireceksiniz. Onunla uyuyacaksınız aynı ortamda bir şekilde. O engelliyle sinemaya gideceksiniz, tiyatroya gideceksiniz, müzeye gideceksiniz, Beşiktaş'ta ya da herhangi bir yerde çay içeceksiniz, yemek yiyeceksiniz, yürüyeceksiniz. Eğer fiziksel engelliyse arabasıyla onu götüreceksiniz. Yani onunla yaşamı paylaşacaksınız. Bunu anlamanın başka bir yolu yok. Bunu yaptım, özel hayatımda yaptım. Şu anda o kişi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin başında" dedi.

        (SA-ÖFA-ÖZ-Y)

        22.06.2016 19:24:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler