Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ET, SÜT VE YUMURTADA KDV'NİN KALDIRILMASINI TEKLİFİ

        HAYATİ KANAT

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik bir kanun teklifi vererek, temel ürünlerde KDV'nin kaldırılmasının hem üreticiye hem de vatandaşa büyük katkı sunacağını ifade etti.

        TBMM Başkanlığı'na Katma Değer Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılması için teklif veren Mehmet Parsak, et, süt ve yumurtada KDV'nin kaldırılmasını istedi. Parsak bu sayede hem üreticinin hem de milyonlarca vatandaşın rahatlayacağını ifade etti. Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık potansiyelini tekrar hatırlatan MHP'li Parsak, Afyonkarahisar'ın et, süt ve yumurta üretiminde çok önemli fırsatlar barındırdığının altını çizdi. Afyonkarahisar ve ilçelerindeki et ve süt üreticilerimizin yanı sıra yoğun olarak Başmakçı'da bulunan yumurta üreticilerimiz ve bunların temsilcileri ile ayrı ayrı görüştüğünü vurgulayan Mehmet Parsak, "Çok fazla problem var, problemlerin en büyüğü ise tarım ve hayvancılığın kaderine terk edilmiş olması. Bunun ötesinde ise temel sorun olarak KDV ve vergi borçları ön plana çıkıyor. Bir insanın hayatını devam ettirebilmesi amacıyla tüketmesi gereken temel gıdalardan olan et, süt ve yumurtanın KDV oranının yüksek olmasından dolayı üretici ve tüketiciler mağduriyet yaşamaktadır. Üreticinin üzerindeki KDV yükünün kaldırılarak bu indirimin tüketiciye de yansıması mümkün olabilecektir. Bu sebeple temel gıdalarımızdan olan et, süt ve yumurtaya uygulanan KDV'nin kaldırılmasıyla üretici, aracı, satıcı ve tüketici rahat bir nefes alabilecektir. Hükümet gübre ve yemdeki KDV'yi düşürdü ancak gübre ve yem üreticileri bu durumu fırsat bilerek fiyatlara zam yaptılar. Dolayısı ile üreticilerimizin maliyetlerinde bir azalma, bir rahatlama olması şöyle dursun bir de KDV sorunu ile karşı karşıya kalmış durumda. Üreticilerimiz yüzde 1 KDV ile yem ve gübre alıp, yüzde 8 KDV ile et, süt ve yumurta satıyor, bu şekilde devamlı olarak devlete KDV borçları artıyor" şeklinde konuştu.

        (HK-MET-Y)

        23.06.2016 17:49:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler