Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN'DA MEYVECİLİĞE 3.3 MİLYON TL DESTEK

        MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM

        BATMAN (İHA) - Dicle Kalkınma Ajansı ile Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı meyveciliği geliştirme programı kapsamında çiftçilere meyve bahçeleri çevre ihata sistemleri dağıtım töreni düzenlendi.

        DİKA ile Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında 20 Mart 2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" kapsamında başarılı bulunan projelere yönelik meyve bahçesi kurulum süreci çevre ihata sistemleri dağıtım uygulaması ile devam ediyor. Batman'da dağıtımı yapılan meyve fidanları, damla sulama sistemleri ve çevre ihata sistemleri maliyetinin yüzde 75'i DİKA tarafından hibe şeklinde desteklenmektedir. Batman'da uygulanan projelerin toplam bütçesinin 3,3 milyon TL olduğu belirtildi. Program sonucunda Batman il merkezi ve 5 ilçede yaklaşık 5 bin dekar alanda 272 çiftçinin fıstık, ceviz ve üzüm bahçeleri tesis edileceği bildirildi. Batman merkez ve ilçelerinde kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak Batman ekonomisine katkıda bulunmak için yürütülen program çevre ihata sistemleri dağıtım töreni Gercüş ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin, Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Teknikeri Mehmet Birlik, müteahhit firma yetkilisi İhsan Oğuz ve destek almaya hak kazanan Gercüşlü çiftçiler katıldı. Törende 10 çiftçiye toplam 12 bin metre tel örgülü kafes çit, 18 bin metre gergi teli, 2 bin 268 adet demir köşebent direk, 10 adet demir bahçe kapısı ve 10 adet görünürlük tabelası dağıtımı yapıldı.

        (MŞY-AKK-Y)

        24.06.2016 14:38:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler